Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της ΕgyptAir στη Λάρνακα

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 09:05
UPD:11:48
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU
A- A A+

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Κύπρο, πραγματοποίησε στις 8.30 το πρωί, αεροσκάφος της EgyptAir, λόγω υπόθεσης αεροπειρατείας.  

Στο χώρο του αεροδρομίου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις ασφαλείας, ενώ οι κυπριακές αρχές έχουν συστήσει κέντρο διαχείρισης της κρίσεως.

REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

Εντός του αεροπλάνου βρίσκεται τουλάχιστον ένας άνδρας, ζωσμένος με εκρηκτικά, όπως αναφέρει η πολιτική αεροπορία της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, πρόκειται για Αιγύπτιο υπήκοο, ονομάζεται Ιμπραχίμ Σαμάχα και είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας. Το κυπριακό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ζήτησε άσυλο στην Κύπρο. 

Μέχρι στιγμής έχει επιτραπεί στους περισσότερους επιβάτες να αποβιβαστούν. Τέσσερις με πέντε άνθρωποι εθέαθησαν να αποβιβάζονται αρκετή ώρα μετά την αποβίβαση του κύριου όγκου των επιβατών. Ο αεροπειρατής είχε απελευθερώσει αρχικά όλους τους επιβαίνοντες, πλην τεσσάρων μη αιγυπτιακής καταγωγής και των μελών του πληρώματος. 

SIGMALIVE

Απελευθέρωση επιβατών.

Μια Κύπρια μεταφέρεται στο αεροδρόμιο για να συνομιλήσει με τον αεροπειρατή. Νωρίτερα, ο άντρας ζήτησε να παραδοθεί μια τετρασέλιδη επιστολή του σε πρώην σύζυγό του που ζει στην Κύπρο.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η γυναίκα που κατευθύνεται στο αεροδρόμιο και κατάγεται από κοντινό χωριό είναι η ίδια με αυτήν στην οποία ο δράστης ζήτησε να παραδοθεί το γράμμα.

Τα κίνητρα του δράστη φαίνεται πως είναι προσωπικά. «Δεν έχουν να κάνουν με τρομοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Στο αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια - Κάιρο (πτήση MS181), επέβαιναν 64 άτομα (56 επιβάτες, επτά μέλη του πληρώματος και ένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας της EgyptAir).

Το δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι μεταξύ των επιβατών είναι 10 Αμερικανοί και οκτώ Βρετανοί πολίτες. 

SIGMALIVE

Το αεροσκάφος βρίσκεται απομονωμένο, σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, το οποίο έχει κλείσει. Οι πτήσεις με προορισμό τη Λάρνακα προσγειώνονται πλέον, στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης γνωστοποίησε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή