Αιχμές Κοντονή για Αλαφούζο και Ντογιάκο

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 15:20
UPD:15:32
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

A- A A+

Σαφείς αιχμές για τον Ισίδωρο Ντογιάκο, που με την παρέμβασή του απέτρεψε τη συνάντηση των «τριών» (Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββίδης) η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο, που πάντως δεν κατονόμασε, άφησε ο Σταύρος Κοντονής σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Μου προκαλεί εντύπωση πώς ενώ ήταν γνωστό αυτό το γεγονός, την ημέρα που επρόκειτο να γίνει η συνάντηση, υπήρξε τοποθέτηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών. Δεν θα κρίνω το νομικό υπόβαθρο, αλλά μου προκαλεί απορία πώς στο "και πέντε" υπήρχε μια τέτοια παρέμβαση» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Τι ευθύνη είχε το Υπουργείο για τη ματαίωση της συνάντησης; Είχα εγώ τη δυνατότητα να θέτω ερωτήματα αν μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να συμμετάσχει; Το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να μου κάνει ο εισαγγελέας θα ήταν να μου κλείσει το τηλέφωνο. Με βάση την ενημέρωση που είχαμε συγκαλέσαμε τη σύσκεψη και μάθαμε ότι υπήρχε αυτή η εμπλοκή» πρόσθεσε. 

«Η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και για την εμπλοκή και επέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας. Μπορεί να μην υπάρχει και καμία σκιά, θα το δούμε. Εμένα μου απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μια επιστολή που θέτει αυτά τα ζητήματα και θα την διαβιβάσω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» συνέχισε ο κ. Κοντονής. 

Αφού στη συνέχεια εξέφρασε την απορία του για τη στάση των συλλόγων και των παραγόντων, καθώς ήταν οι ίδιοι που ζητούσαν τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου αλλά τώρα «ουρλιάζουν» για τις αποφάσεις εις βάρος των ομάδων τους, καυτηρίασε, χωρίς να κατονομάσει ομάδα και παράγοντα, τη στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται τους συλληφθέντες της Λευκάδας.

«Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν συλλήψεις. Υπάρχουν εκτεταμένες συλλήψεις, παραπομπή στους αρμόδιους ανακριτές για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικής φύσης. Υπάρχουν προφυλακίσεις για πρώτη φορά και η ελληνική αστυνομία δρα με βάση των κανονισμό και τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη» τόνισε.

«Έχουμε ερωτήματα όμως, όταν κάθε φορά που επεμβαίνει το κράτος έρχονται εδώ οι εκπρόσωποι των ομάδων ή ιδιοκτήτες για να δικαιολογήσουν αυτά τα φαινόμενα. Αντί η καταδίκη της βίας να είναι χωρίς αστερίσκους, έρχονται κάποιοι και δικαιολογούν "Μα προκλήθηκαν τα παιδιά, δεν είναι τόσο κακά". Και δεν είναι μία, ούτε δύο» είπε.

«Για να λυθεί το πρόβλημα, η Κυβέρνηση πρέπει να βοηθηθεί, όπως και η αστυνομία. Στο νόμο που ψηφίστηκε προχτές έχουμε συμπεριλάβει ειδική διάταξη, αν συνεργαστεί μια ΠΑΕ να μην της επιβληθεί ούτε καν πρόστιμο. Το κάναμε αυτό γιατί θέλουμε τις ΠΑΕ συνεργάτες, όχι αντιπάλους» τόνισε ο υφυπουργός.

«Υπάρχει ταυτοποίηση δύο οπαδών που συμμετείχαν και στα επεισόδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και ήταν και στα επεισόδια της Λευκάδας. Όλα τα στοιχεία είναι στην αρμόδια ανακρίτρια και θα βρεθούν προ πολύ δυσάρεστης έκπληξης πάρα πολλοί από αυτούς που παρίσταναν τις λευκές περιστερές. Που δεν είχαν σχέση δήθεν με αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια και ήταν άσχετοι με τις ομάδες» προειδοποίησε.

Για τη συνάντησή του με ΕΠΟ και UEFA τόνισε ότι περιμένει να ακούσει τις θέσεις τους, αλλά δεν πρόκειται να δεχτεί παρεμβάσεις, ούτε προτίθεται να ανακαλέσει την απόφασή του για ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Την Τετάρτη θα δεχθώ αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA. Οτιδήποτε αφορά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις. Εκείνο που δεν μπορεί να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας είναι ένας νόμος που έχει ψηφίσει η Βουλή και έχει γίνει αποδεκτός από όλους» υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις