Βρυξέλλες: Συγκρούσεις αστυνομίας - ακροδεξιών στην πλατεία Χρηματιστηρίου

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 19:23
UPD:21:27
EPA/OLIVIER HOSLET

Οι μαυροντυμένοι διαδηλωτές οι οποίοι εκτόξευσαν εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ 18 από αυτούς συνελήφθησαν.

A- A A+

Με νερό υπό πίεση η βελγική αστυνομία διέλυσε τη συγκέντρωση περίπου 200 ακροδεξιών διαδηλωτών στην πλατεία του Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών, η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Τρίτης.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «χούλιγκαν» ήρθαν σε αντιπαράθεση με δεκάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Χρηματιστηρίου για να τιμήσουν ειρηνικά τους νεκρούς, ενώ μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία, περίπου δέκα από αυτούς συνελήφθησαν.

EURONEWS

«Το κράτος είναι συνεργός του Ντάες» φώναζαν κατά την αποχώρησή τους, σε αστυνομικούς και στρατιώτες που βρίσκονταν στην πλατεία.

«Έχω σκανδαλιστεί από αυτά που συνέβησαν, να βλέπουμε αυτούς τους παλιανθρώπους με τις ναζιστικές βλέψεις, να έρχονται για να προκαλέσουν τους κατοίκους στον χώρο όπου αποτίνουν φόρο τιμής. Είναι ντροπή για τη χώρα», δήλωσε ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga. 

Την Κυριακή επρόκειτο να γίνει στις Βρυξέλλες μια μεγάλη «πορεία ενάντια στον φόβο», η οποία όμως αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των αρχών, για λόγους ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή