Βέλγιο: Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα κατά ενός ακόμα υπόπτου

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 13:37
UPD:28/03/2016 08:43
EPA/STEPHANIE LECOCQ
A- A A+

Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα απαγγέλθηκαν σε ακόμα έναν άντρα από τους Βέλγους εισαγγελείς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Belga.

Σύμφωνα με το πρακτορείο το όνομα του συλληφθέντα είναι Α. Αμπεραμάνε και προσήχθη το Σάββατο μετά από επιχείρηση στο προάστιο Σαρμπέκ. Οι αναφορές συσχετίζουν τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν με την επιχείρηση στη Γαλλία όπου είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθεί πιθανή επίθεση.

EURONEWS

Οι γαλλικές αρχές σημειώνουν πως απέτρεψαν σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης που βρισκόταν «σε προχωρημένο στάδιο» με τη σύλληψη την περασμένη Πέμπτη του 34χρονου Γάλλου Ρέντα Κρικέτ. Μετά τη σύλληψή του βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε διαμέρισμα στα προάστια του Παρισιού.

Ο Κρικέτ είχε καταδικαστεί ερήμην από βελγικό δικαστήριο πέρυσι σε δίκη που αφορούσε στρατολόγηση τζιχαντιστών για τη Συρία. Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης αυτής ήταν ο Βέλγος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ένας από τους φερόμενους ως οργανωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή