Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 11:24
UPD:17:57
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, μεθαύριο Τρίτη στις 19:00, για τη δικαιοσύνη την οποία ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως γράφει η «Αυγή» η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι υπουργοί (Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) θα προσέλθουν στη συζήτηση με οκτώ φακέλους για ισάριθμα θέματα όπως Λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, δάνεια εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων, σχετικές τροπολογίες, ρυθμίσεις απαλλαγής από ποινικές ευθύνες, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.  

Χθες με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάλεσε τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο να δώσει «ξεκάθαρες απαντήσεις».

«Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ κ. Κουμουτσάκο» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, καλώντας τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. να δώσει εξηγήσεις.

Στην κ. Γεροβασίλη απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος  ο οποίος έκανε λόγο για «γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων» που «αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης» και προανήγγειλε την κατάθεση αγωγής κατά της κας Γεροβασίλη.

Στην κόντρα Γεροβασίλη - Κουμουτσάκου ενεπλάκη το γραφείο του Πρωθυπουργού το οποίο με ανακοίνωσή του σημείωσε πως «Εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον ‘‘κινέζο’’ στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσσά και Μαυρίκο» ενώ συστήνει στον εκπρόσωπο της ΝΔ μαζί με την αγωγή «να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί – και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών».

Η συζήτηση στη Βουλή ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο κυρίως μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μία πολύ ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα με το προσφυγικό και την αξιολόγηση στην πιο κρίσιμη καμπή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έλεγαν χθες ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία εμπιστοσύνη προς τον πρωθυπουργό. Η διάθεση από εμάς για συναίνεση υπήρχε και υπάρχει πάντα, όμως η άλλη πλευρά με τις κινήσεις της κάνει ό,τι μπορεί για να μεγαλώσει την μεταξύ μας απόσταση».

Από την πλευρά του το Μαξίμου σημειώνει ότι στόχος του είναι να «φωτογραφίσει το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής, που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας που είχε στηθεί επί χρόνια στην Ελλάδα με τη συνέργεια πολιτικών και οικονομικο - εκδοτικών παραγόντων, τη χρησιμοποίηση των τραπεζών και την εξουδετέρωση της Δικαιοσύνης για να μένει στο απυρόβλητο».  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή