Εγκύκλιος Παυλόπουλου για την οργάνωση των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005 13:12
A- A A+

Εγκύκλιο για την όσο το δυνατόν πληρέστερη οργάνωση των Δημοτικών, Κοινοτικών και Νομαρχιακών εκλογών και την περιστολή των σχετικών δαπανών, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος.

Με την εγκύκλιο, η οποία εστάλη στα γραφεία των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών, των Δημάρχων και των Προέδρων Κοινοτήτων της Χώρας, ζητείται να γνωστοποιηθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2005 τα στοιχεία που αφορούν την επάρκεια καλπών και παραβάν για τον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων των εκλογικών περιφερειών της Χώρας, ενόψει της διενέργειας των Δημοτικών, Κοινοτικών και Νομαρχιακών εκλογών του Οκτωβρίου του 2006.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:

«Όπως είναι γνωστό τον Οκτώβριο του 2006 θα διενεργηθούν οι Δημοτικές, Κοινοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

Κρίνουμε απαραίτητο να εξασφαλισθούν έγκαιρα όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή αυτών.

Οι κάλπες και τα παραβάν αποτελούν το απολύτως αναγκαίο εκλογικό υλικό για τον παραπάνω σκοπό.

Επισημαίνεται ότι δεν δικαιολογείται έλλειψη σε κάλπες και παραβάν δεδομένου ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες είχαν εφοδιασθεί με επαρκή αριθμό από τα υλικά αυτά τόσο κατά τις Δημοτικές, Κοινοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2002, όσο και στις επόμενες Εθνικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές του 2004.

Σημειώνεται ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες έχουν την ευθύνη για την ασφαλή διαφύλαξη των ειδών αυτών (καλπών και παραβάν) η προμήθεια των οποίων είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.

Τονίζουμε ότι οι Δημοτικές, Κοινοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2006 πρέπει να διενεργηθούν με τις απολύτως αναγκαίες δαπάνες. Συνεπώς πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς το σκοπό αυτό.

Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούμε να μας γνωρίσετε μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2005 την επάρκεια καλπών και παραβάν για τον εφοδιασμό των εκλογικών τμημάτων της εκλογικής σας Περιφέρειας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή