ΕΟΦ: Tυχόν παροδικές ελλείψεις σε φάρμακα αντιμετωπίζονται άμεσα

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005 15:39
UPD:15:47
A- A A+

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για ελλείψεις φαρμάκων.

Ο ΕΟΦ σημειώνει ότι από τον έλεγχο των στοιχείων που υποχρεώνονται να υποβάλλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, και με βάση τα δηλωθέντα αποθέματα και τις μηνιαίες πωλήσεις των φαρμάκων, προκύπτει πως υπάρχει επάρκεια σε όλα τα φάρμακα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Ειδικά για το Monopril, επισημαίνεται ότι ο ΕΟΦ ειδοποιήθηκε για προσωρινή έλλειψή του που αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα.

Ο ΕΟΦ υπογραμμίζει ότι διενεργεί εντατικούς ελέγχους σε κάθε κατεύθυνση και τονίζει ότι το κοινό δεν πρέπει να ανησυχεί διότι και αποθέματα υπάρχουν, αλλά και τυχόν παροδικές ελλείψεις αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Σημειώνεται ότι τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ελλείψεις, κυρίως εξαιτίας των θερινών αδειών των υπαλλήλων στις φαρμακευτικές εταιρίες.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για να αποκατασταθούν οι ελλείψεις σε φάρμακα, κυρίως για καρδιολογικές παθήσεις, ψυχικές νόσους, νευρολογικά νοσήματα, νεοπλασίες και νεφρική ανεπάρκεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή