Euroleague: «Δια πυρός και σιδήρου» ο Παναθηναϊκός, 86-84 την Νταρουσάφακα

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 22:39
UPD:23:23
A- A A+

Με ήρωα του τελευταίου λεπτού τον Έλιοτ Ουίλιαμς, που σκόραρε πέντε αναπάντητους πόντους, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το «παλαβό» παιχνίδι απέναντι στην Νταρουσάφακα, στην Κωνσταντινούπολη, πέτυχε την όγδοη νίκη σε 12 αγώνες και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Πλέον, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς χρειάζεται είτε ήττα της Εφές από τη Μάλαγα αύριο το βράδυ, είτε νίκη επί της Τσεντεβίτα την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να επικυρώσει και μαθηματικά την πρόκριση στην προημιτελική φάση, ευελπιστώντας στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. 

Απέναντι σε μια ομάδα αποκλεισμένη αλλά όχι και αδιάφορη, όπως έδειξε στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός είδε το... χάρο με τα μάτια του ώσπου να νικήσει. Όλος ο αγώνας «συμπυκνώθηκε» στο τελευταίο δίλεπτο, αφού οι Τούρκοι δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν μια διαφορά που είχε φτάσει ακόμη και στο +12 υπέρ τους.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 81-77 αλλά με τέσσερις συνεχείς πόντους ο Γκόρντον ισοφάρισε και ο Γουίλμπεκιν με τρίποντο έγραψε το 84-81 υπέρ της Νταρουσάφακα. Στο σημείο εκείνο όμως ο Ουίλιαμς έδειξε την κλάση του, αφού όχι μόνο δεν δείλιασε να πάρει την προσπάθεια αλλά ισοφάρισε με σουτ έξω από τα 6,75μ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στα 2,4΄΄ πριν τη λήξη πήρε φάουλ (από τον Γουίλμπεκιν), έβαλε και τις δύο βολές και άφησε τους γηπεδούχους... ξερούς. Ο Αμερικανός σκόραρε συνολικά 19 πόντους, ενώ 21 είχε ο εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο Ραντούλιτσα.

Για την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι ο βετεράνος σέντερ Σεμίχ Ερντέν ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έκανε... πάρτι κάτω από τα καλάθια σκοράροντας συνολικά 16 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις