«Ωραία» κατά διαστήματα η Εθνική, 2-1 το Μαυροβούνιο

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 22:09
UPD:25/03/2016 00:07
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική την προετοιμασία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, καθώς επικράτησε του Μαυροβουνίου με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» συνδυάζοντας τη νίκη με καλό θέαμα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μίχαελ Σκίμπε, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα και να πειραματιστεί ενόψει της απαιτητικής συνέχειας, ειδικά στους σχηματισμούς καθώς δοκίμασε το 3-5-2, το 3-6-1 και το 5-3-2 στη διάρκεια του αγώνα.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς πάντως να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης. Είχε κατοχή μπάλας, καλή κυκλοφορία, «σφιχτές» γραμμές και ευκαιρίες για γκολ, όπως με τον Μήτρογλου στο 7΄ που δεν κατόρθωσε να τελειώσει τη φάση στο γύρισμα του Σταφυλίδη, στο 14΄ με τον Μιγιάτοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Πέτσου και στο 34΄ με τον Μήτρογλου να σουτάρει γυρίζοντας το σώμα και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Σκίμπε άλλαξε σε 5-3-2, καθώς στο πλάι του σέντερ φορ της Μπενφίκα πέρασε έναν δεύτερο επιθετικό, τον Καρέλη, βγάζοντας έναν μέσο (Μάνταλος).

Στο 54΄ το σκορ στο φαληρικό στάδιο άνοιξε με το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Τζαβέλα, όμως δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Τομάσεβιτς, που σηκώθηκε ανενόχλητος σε εκτέλεση κόρνερ.

Οι διεθνείς ανασυντάχθηκαν και στο 62΄ πήραν και πάλι προβάδισμα με τον Καρέλη, ο οποίος δέχθηκε την ασίστ του Φορτούνη, με τον ρυθμό να έχει ανοίξει πια για τα καλά και τους Μαυροβούνιους να χάνουν ευκαιρία αμέσως μετά (64΄), με το ωραίο σουτ του Μούγκοσα να περνά μόλις άουτ, αλλά οι πολλές αλλαγές έριξαν το τέμπο στη συνέχεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις