Ουγκάντα: Αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή για το θάνατο του Γκάραγκ

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005 17:28
A- A A+

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσεβένι αμφισβήτησε σήμερα την επίσημη εκδοχή για το θάνατο του αντιπροέδρου του Σουδάν και πρώην ηγέτη των ανταρτών, Τζον Γκάραγκ.

«Λένε ότι ήταν ατύχημα, ίσως να ήταν ατύχημα, ίσως να ήταν κάτι άλλο», δήλωσε ο Μουσεβένι στο Γιέι του νοτίου Σουδάν, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες Σουδανοί για να προσκυνήσουν τη σορό του Γκάραγκ.

«Αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μία διεθνή ερευνητική επιτροπή στο Σουδάν», αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ουγκάντας, της Κένυας, των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ρωσίας, πρόσθεσε.

Ο Γκάραγκ σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο όταν το προεδρικό ελικόπτερο της Ουγκάντας MI-72 κατέπεσε και συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του νοτίου Σουδάν, επισήμως λόγω της κακοκαιρίας.

«Το ελικόπτερο ήταν πολύ εξοπλισμένο, ήταν το δικό μου ελικόπτερο, με το οποίο ταξίδευα συνεχώς, δεν αποκλείω καμία πιθανότητα», τόνισε ο Μουσέβενι.

Η είδηση του θανάτου του Γκάραγκ πυροδότησε βίαια επεισόδια, τα οποία σύμφωνα με το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό έχουν μέχρι σήμερα στοιχίσει τη ζωή περίπου 170 ανθρώπων στο Χαρτούμ και σε διάφορες άλλες περιοχές του Σουδάν.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή