Βρυξέλλες: Επιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια σχεδίαζαν οι τρομοκράτες

Δύο μη ταυτοποιημένα άτομα αναζητούν οι αρχές
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 12:20
UPD:14:16
REUTERS/POOL

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, η εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες ηταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα και στόχος τους θα ηταν εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο.

A- A A+

Αρχικός στόχος των τζιχαντιστών τρομοκρατών οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ηταν εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο και η προκαθορισμένη ημερομηνία για τα χτυπήματά τους ήταν η ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο.

Τα σχέδια των δραστών, ωστόσο, άλλαξαν μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, συμπληρώνουν τα βελγικά μέσα.

Οι αρχές του Βελγίου, εξάλλου, αναζητούν δύο μη ταυτοποιημένα άτομα ως υπόπτους για συμμετοχή στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ και στον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ των Βρυξελλών την Τρίτη.

EURONEWS

Πρόκειται για τον άνδρα με το καπέλο που εικονίζεται στη φωτογραφία που ελήφθη λίγο πριν την έκρηξη των βομβών στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ, καθώς και για άνδρα ο οποίος φέρεται να έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό και του οποίου το σκίτσο έδωσε στη δημοσιότητα η βελγικη αστυνομία.

Το πρωί εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λουβέν. Ο σταθμός εκκενώθηκε και η βελγικη αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή