Προ ημερησίας για θέματα ασφάλειας ζητεί η Ν.Δ.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 20:09
UPD:21:00
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στην Βουλή, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα ασφάλειας ζητεί η Νέα Δημοκρατία.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του στην Βουλή, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

«Μόλις ζήτησα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια, που είναι προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε αυτή την κίνηση εκτιμώντας, ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και οι εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό διαμορφώνουν κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα και τους πολίτες.

Στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, μέσω της οποίας ζητεί τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για θέματα ασφάλειας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

 τονίζει ότι «οι αποφάσεις και οι αντιδράσεις μας δεν πρέπει να είναι προϊόν φόβου», ότι «η ασφάλεια είναι θεμελιώδες αγαθό για τη ζωή των πολιτών και προϋπόθεση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας»  και ότι τώρα «αναδεικνύεται ως ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Δημοκρατικό Κράτος».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ακόμη ότι «ειδικά για την Ελλάδα, γίνεται αναπόδραστη η ανάγκη εξέτασης του ζητήματος ασφάλειας στις νέες συνθήκες που βιώνει η χώρα εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, που δεν προβλέπεται να βελτιωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σημειώνει, επίσης, ότι μετά τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις «βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τόσο η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας όσο και οι προϋπάρχουσες ευρωπαϊκές συμφωνίες και ρυθμίσεις για επανεγκατάσταση (relocation) προσφύγων, θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα στην εφαρμογή τους».

Υπογραμμίζει, ταυτόχρονα, ότι το γεγονός αυτό «θα σημάνει επιπλέον βάρος σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη - σχεδόν εκτός ελέγχου - κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «σε αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και των θεμελιωδών ελευθεριών τους γίνεται θέμα ζωτικής σημασίας για τους Έλληνες πολίτες και για τη χώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή