Κριτική της υπ. Εσωτερικών της Βρετανίας στον Τραμπ για δηλώσεις περί μουσουλμάνων

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 15:28
UPD:15:30
REUTERS/STEFAN WERMUTH

«Καταλαβαίνω ότι είπε πως οι μουσουλμάνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναφέρουν υποψίες τους για εξτρεμιστικές ομάδες ή ενέργειες στις αρχές. Αυτό είναι εντελώς λάθος», ανέφερε η Τερέζα Μέι (φωτ. αρχείου), μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

A- A A+

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία τόνισε ότι ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάνει «μεγάλο λάθος» όταν αναφέρει ότι οι μουσουλμάνοι στη Βρετανία δεν συνεργάζονται με τις αρχές στη μάχη κατά του εξτρεμισμού.

«Καταλαβαίνω ότι είπε πως οι μουσουλμάνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναφέρουν υποψίες τους για εξτρεμιστικές ομάδες ή ενέργειες στις αρχές. Αυτό είναι εντελώς λάθος», ανέφερε η Τερέζα Μέι, μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο κ. Τραμπ, νωρίτερα την Τετάρτη, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV ότι είναι «αίσχος» το γεγονός ότι ο Σαλάχ Αμντεσλάμ ανακαλύφθηκε λίγα μέτρα από την οικία του στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε ακόμη ότι μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας στην Καλιφόρνια γνώριζαν από πριν για την επίθεση του Δεκεμβρίου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άτομα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή