Η Λευκωσία υποβαθμίζει τη σημασία της επίσκεψης των Αμερικανών στα κατεχόμενα

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 16:43
A- A A+

«Για ανεπίσημη επίσκεψη ή διακοπές» έρχονται απόψε οι Αμερικανοί στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, δήλωσε σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, σημειώνοντας πως η παράνομη και αυθαίρετη μετάβασή τους στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου χρηματοδοτείται από ιδιωτικό οργανισμό.

«Η δική μας πληροφόρηση είναι ότι έρχονται μέσω Κωνσταντινουπόλεως», είπε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για επίσημη πολιτική παρουσία μελών του Κογκρέσου»

Τη σημασία της επίσκεψης των Αμερικανών στα κατεχόμενα υποβάθμισε σε δηλώσεις του και ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/08/1077956.htm .

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα του περιοδικού Vanity Fair http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/08/1077947.htm που κάνει λόγο για δωροδοκία μελών της αμερικανικής βουλής για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων σε Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά και Αρμενικό, ο κ. Χρυσοστομίδης δήλωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί με κάθε σοβαρότητα τις εξελίξεις και προβαίνει σε διευκρινιστικές επαφές.

Όπως είπε, αυτό «είναι θέμα το οποίο πρώτιστα αφορά τις ΗΠΑ», εκφράζοντας ταυτοχρόνως τη βεβαιότητα ότι θα ερευνηθεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή