Βουλγαρία: Σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Λόγω πλημμυρών
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 17:07
A- A A+

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένει σε ισχύ σήμερα στις περιοχές της Βουλγαρίας που επλήγησαν από νέες πλημμύρες το Σαββατοκύριακο, ενώ οι αρχές οργανώνουν την αποστολή προμηθειών σε βασικά είδη διατροφής και πόσιμο νερό. Μεγάλα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε δύο πόλεις της βόρειας Βουλγαρίας, από την υπερχείλιση ποταμού. Περίπου δύο χιλιάδες άτομα φιλοξενούνται προσωρινά σε δημόσια κτίρια ύστερα από την εκκένωση των πόλεων Ισκαρ και Νόβι Ισκαρ. Εχει ανέβει η στάθμη του Εβρου στην περιοχή της συνοριακής με την Ελλάδα και την Τουρκία πόλης Σβίλενγκραντ, ανακοίνωσε το απόγευμα η Πολιτική Προστασία.

Ως αποτέλεσμα της ανόδου της στάθμης του ποταμού έχουν πλημμυρίσει εκατό στρέμματα αγροτικής γης, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η στάθμη του Εβρου θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί.

Οι ζημίες στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζονται στα περίπου 315 εκατομμύρια δολάρια. Χθες επιβεβαιώθηκε ο θάνατος έξι ανθρώπων.

Εκτακτες συνεδριάσεις με θέμα τις πλημμύρες συγκάλεσαν για αύριο το υπό παραίτηση Υπουργικό Συμβούλιο και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ενώ ο βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε σήμερα εκστρατεία συγκέντρωσης ρουχισμού, κουβερτών και ράντζων για τους χιλιάδες άστεγους.

Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή