Προς έκδοση στην Κύπρο δύο συνεργάτες του Ανδ. Βγενόπουλου

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 13:40
UPD:13:40
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
A- A A+

Την έκδοση στην Κύπρο των δύο συνεργατών του επιχειρηματία και προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Την έκδοσή τους με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης είχαν ζητήσει οι κυπριακές αρχές.

Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου θα πρέπει να εκδοθούν στη Λευκωσία για να δικαστούν, ωστόσο τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης δεν θα εκτελεστούν άμεσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον Άρειο Πάγο. Μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο, ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τους έχει επιβληθεί.

Κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί από την κυπριακή Δικαιοσύνη αφορούν μεταξύ άλλων τη χειραγώγηση της αγοράς, τη συνωμοσία προς καταδολίευση, την παρουσίαση ψευδών στοιχείων, την τήρηση ψευδών λογαριασμών και την απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας.

Την περασμένη εβδομάδα που συζητήθηκε η υπόθεση στο Εφετείο, ως δικηγόρος των δυο κατηγορουμένων, είχε εμφανιστεί ο ίδιος ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή