Στα κατεχόμενα υπάλληλοι του αμερικανικού Κογκρέσου

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2005 10:59
UPD:11:00
A- A A+

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα έχουν σήμερα πέντε μέλη του προσωπικού του Κογκρέσου και δύο από τη Γερουσία, που επισκέπτονται παράνομα τα κατεχόμενα μετά από πρόσκληση του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου των Τουρκοκυπρίων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η αποστολή έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου χθες βράδυ, λίγο μετά τις 10:00, με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών από την Κωνσταντινούπολη.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκε τους Αμερικανούς ο Πρόεδρος της τουρκοκυπριακής Ενωσης Βιομηχάνων Σαλίχ Τουνάρ, ο οποίος δήλωσε ότι τα μέλη της αποστολής ήρθαν από τη Νέα Υόρκη μέσω Κωνσταντινουπόλεως προκειμένου να έχουν επαφές με ηγετικά στελέχη των Τουρκοκυπρίων και να ενημερωθούν για το Κυπριακό. Τα μέλη της αποστολής δεν συνοδεύονται από μέλη των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τουνάρ, τα μέλη της αποστολής πρόκειται να συντάξουν έκθεση στο τέλος της επίσκεψής τους, την οποία θα διαβιβάσουν στους προϊσταμένους τους, μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι Σύμβουλοι Μελών του Κογκρέσου Λι Αν Χόλντμαν, Μέγκαν Μέντλι, Σέραν Χιούις, Στίβεν Σατς και Σάρα Γκριρ και οι Σύμβουλοι Μελών της Γερουσίας Αϊκι Μπράνον και Ελίζαμπεθ ΜακΝτόνελ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή