Ροδακινοπαραγωγοί - Για υποκρισία κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2005 12:33
A- A A+

Για υποκρισία κατηγορεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση στο θέμα των ροδακινοπαραγωγών. Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις εξευτελιστικές τιμές των ροδάκινων, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, επικαλούμενη την αδυναμία της τάχα να παρέμβει στην λειτουργία της αγοράς.

«Όμως η αγορά αυτή, που ευνοεί προκλητικά τους εμποροβιομηχάνους σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών της ΓΚΑΤΤ και του ΠΟΕ, των αναθεωρήσεων της ΚΑΠ και της κατάργησης της ελάχιστης τιμής στο ροδάκινο που υπερψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Το μεγάλο όμως πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει όλους όσους πλήττονται από την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων και τα κόμματα που τους στηρίζουν», επισημαίνει το ΚΚΕ, «είναι τι θα γίνει τις επόμενες χρονιές και κυρίως το μέλλον των οικογενειών τους και των παιδιών τους. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο χειρότερα, αφ΄ ότου συνεχίζεται η ίδια πολιτική».

«Η μόνη λύση που υπάρχει είναι να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και μαζί με όλους τους αγρότες και όλους τους εργαζόμενους να συντονίσουν την πάλη τους, στην κατεύθυνση δημιουργίας του λαϊκού μετώπου που στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας θα αναδείξει τον παραγωγικό συνεταιρισμό σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της γεωργίας, βάζοντας στο περιθώριο τους εμποροβιομηχάνους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή