Υπόθεση Γαβαθά -Κάλυψη της προέδρου της Βουλής στις ενέργειες της προϊσταμένης

Και των υπαλλήλων της υπηρεσίας Πόθεν Έσχες
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2005 16:31
UPD:17:20
A- A A+

«Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της Βουλής, αποτελούν δημόσια περιουσία και παραχωρούνται προς χρήση υπηρεσιακή. Τα στοιχεία και η επεξεργασία τους γίνονται από υπαλλήλους κατόπιν εξουσιοδοτήσεως, ενώ πρόσβαση σε αυτά, έχουν οι προϊστάμενοι και οι υπάλληλοι των τμημάτων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Πόθεν Έσχες της Βουλής που αποκάλυψαν και την υπόθεση, έπραξαν καθ’ όλα νόμιμα και εξετέλεσαν το καθήκον τους, ως όφειλαν».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρουδα, αναφορικά με την υπόθεση της απολυμένης υπαλλήλου Κων. Γαβαθά, καλύπτοντας του υπαλλήλους της υπηρεσίας Πόθεν Έσχες της Βουλής και την προϊσταμένη τους που εισήλθαν στο ηλεκτρονικό υπολογιστή της εν λόγω υπαλλήλου.

Χθες υπενθυμίζεται ότι η κ. Γαβαθά προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υποστηρίζοντας ότι πρώην συνάδελφοί της και η προϊσταμένη της «παραβίασαν προσωπικά έγγραφα και σημειώσεις, καταφανώς παράνομα, χωρίς προηγούμενη άδειά της, ή έστω κίνηση νόμιμης διαδικασίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή