Μεϊμαράκης: Ωρα να αποσαφηνίσουμε το σύστημα εκλογής των δημάρχων

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2005 20:54
A- A A+

«Είναι ώρα να αποσαφηνίσουμε το πως θα πορευτούμε στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και πιστεύω ότι το σύστημα το οποίο προτείνουμε (εκλογή δημάρχων από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 42%) είναι πιο αναλογικό, πιο αντιπροσωπευτικό, πιο δημοκρατικό, ευνοεί τις συνεργασίες», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από σύσκεψη με τις γραμματείες οργανωτικού και αυτοδιοίκησης της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση αφού ακούσει όλα τα κόμματα και τους φορείς, είναι δικό της θέμα πότε θα πάρει την πρωτοβουλία και αν την πάρει και πως θα γίνει το τελικό σύστημα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με διαφωνίες από βουλευτές της ΝΔ και δημάρχους που υποστηρίχθηκαν από το κυβερνών κόμμα, απάντησε: «Είναι στο πρόγραμμα μας που εγκρίθηκε από το συνέδριο του κόμματος μας και από τον ελληνικό λαό... Εγώ πιστεύω ότι μέσα από το διάλογο μπορεί να βρεθεί το σύστημα εκείνο των εθνικών εκλογών, αυτούσιο αν θέλετε, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που να μην ταλαιπωρεί τον κόσμο».

Σε ερώτηση για τα συλλαλητήρια που προγραμματίζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα εγκαίνια της 70ης ΔΕΘ, είπε ότι «μπορεί να υπάρξουν αντικυβερνητικές εκδηλώσεις κάθε άλλη μέρα. Θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες πλήττουν κυρίως την εικόνα της Εκθεσης. Γι' αυτό τις αποθαρρύνω... Εγώ θα πω την άποψη μου πολιτικά και η ΔΑΚΕ πολιτικά θα αποφασίσει».

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Ηλίας Περπερίδης δήλωσε ότι η ΔΑΚΕ θα πάρει μέρος στα συλλαλητήρια εφόσον αυτά περιοριστούν στα προβλήματα των εργαζομένων και δεν εξελιχθούν σε αντικυβερνητικές κινήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή