Τουρκία: Σε ΙΚ και PKK στρέφονται οι υποψίες για την επίθεση

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 23:03
UPD:20/03/2016 17:31
EPA/STR
A- A A+

Υποψίες ότι η αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη έγινε από το Ισλαμικό Κράτος εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι πρόκειται για επίθεση που έγινε από μέλος του ISIS, είναι όμως προκαταρκτικές πληροφορίες, το διερευνούμε», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος. Έως τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Πέρα, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Κωνσταντινούπολης, με πέντε νεκρούς και 36 τραυματίες.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι τα αρχικά ευρήματα στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης δείχνουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το ΡΚΚ ή κάποια οργάνωση η οποία σχετίζεται με αυτό.

EURONEWS

O κ. Νετανιάχου επιβεβαίωσε απόψε ότι δεν διαθέτει αποδείξεις σύμφωνα με τις οποίες στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στοχοθετήθηκαν ειδικά Ισραηλινοί πολίτες.

«Δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτή η επίθεση είχε ως στόχο Ισραηλινούς» επισήμανε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου είναι επίσης επικεφαλής. Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης ανακοίνωσε παράλληλα ότι το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα εκδώσει αύριο αυστηρότερες συστάσεις και οδηγίες προς τους Ισραηλινούς που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «όμως βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές».

 

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή