Super League: «Όρθιος» και με 10 παίκτες στα Πηγάδια ο Λεβαδειακός, 2-2, με τη Ξάνθη

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 17:03
UPD:17:16
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και με 10 παίκτες από το 50΄, ο Λεβαδειακός κατάφερε να φύγει αήττητος από τα Πηγάδια (2-2) κόντρα στη Ξάνθη, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 27ης αγωνιστικής της Super League.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο κι αυτή ήταν η Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι μετά από ένα… αναγνωριστικό 10λεπτο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξαν το σκορ και είχαν άλλες δύο κλασικές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι.

Απέναντι σε έναν ανύπαρκτο, ιδιαίτερα επιθετικά, Λεβαδειακό, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε στο 18΄ με την προβολή του Καρυπίδη (πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα) και στη συνέχεια έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες για να «κλειδώσει» από νωρίς το «τρίποντο».

Η πρώτη στο 21΄ με την κεφαλιά του Νιέτο από τη σέντρα του Λουσέρο που έδιωξε σωτήρια ο Βερέμκο και τέσσερα λεπτά μετά με τον Καπετάνο βρίσκεται σε θέση βολής μετά την ωραία συνεργασία των Ορφανίδη και Σολτάνι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του γκολκίπερ των Βοιωτών.

Στο 38΄ ο Νιέτο μετά από ατομική προσπάθεια έφτασε απέναντι από τον Βερέμκο, ωστόσο, το τελείωμά του δεν ήταν και το καλύτερο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Λευκορώσος τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (50΄) το έργο των φιλοξενούμενων για να ισοφαρίσουν έγινε ακόμη πιο δύσκολο. Αιτία γι΄ αυτό στάθηκε ο Ουόν, ο οποίος στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Νιέτο φάνηκε να τον ανατρέπει από πίσω με αποτέλεσμα να δει την 2η κίτρινη κάρτα του Μάνταλου και να πάρει το δρόμο γι΄ τ΄ αποδυτήρια.

Η αποβολή λες κι έκανε «ηλεκτροσόκ» στους Βοιωτούς, οι οποίοι μέσα σε δύο λεπτά έφεραν τα πάνω κάτω. Στο 63΄ με διπλή προσπάθεια ο Μπεν ισοφάρισε κι ένα λεπτό μετά ο Μάντζιος, μετά την ασίστ του Μπεν έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (2-1).

Τελικά η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 84΄ με το πέναλτι του Λουσέρο (το κέρδισε ο Τριάδης όταν ανατράπηκε από τον Βερέμκο) και με το τελικό 2-2 η ακριτική ομάδα έφτασε τις 14 ισοπαλίες σε 27 ματς πρωταθλήματος!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις