Συνάντηση Καραμανλή - Μολυβιάτη

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2005 13:07
UPD:16:52
A- A A+

Τον προγραμματισμό των επισκέψεων του πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης και ο κ. Κ. Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη στα μέσα Σεπτεμβρίου για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την προεδρία του οποίου ασκεί η χώρα μας.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση Καραμανλή - Μολυβιάτη συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας σε σχέση με την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται σε συντονισμό ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου, αρνήθηκε να προβεί σε εκτιμήσεις για το κατά πόσο η στάση της Αγκυρας θα μπορούσε να οδηγήσει την Κύπρο ή κάποιο άλλο μέλος της Ε.Ε. να ασκήσει βέτο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε. στις 3/10.

«Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά για να πει η Ε.Ε. ότι πρόκειται για μία προκλητική δήλωση της Τουρκίας, που χτυπά στην καρδιά της εσωτερικής νομικής τάξης της Ε.Ε. Η Ε.Ε. οφείλει να αντιδράσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή