Ευρωλίγκα: Τα σενάρια πρόκρισης των ελληνικών ομάδων στα play offs

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016 00:39
UPD:00:49
ACTION IMAGES/THANASIS KALLIARAS
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως εξελίσσεται το Top 16 της Euroleague έχει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει στα play offs, αντί του Ολυμπιακού που θέλει οπωσδήποτε το 3Χ3 στη συνέχεια για να προκριθεί.

Η νίκη του Ερυθρού Αστέρα στη Μάλαγα δεν ήταν καλό αποτέλεσμα για το «τριφύλλι» που «έπεσε» στην 4η θέση, καθώς αν και νίκησε προχθές το βράδυ τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΟΑΚΑ, εντούτοις δεν κάλυψε τη διαφορά (+9) και αυτή τη στιγμή οι τρεις ομάδες ισοβαθμούν με 7 νίκες- 4 ήττες. 

Η ελληνική ομάδα, όμως, υστερεί έναντι των αντιπάλων της (έχει δύο ήττες από τον Ερυθρό Αστέρα) και πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την επόμενη Πέμπτη στην Τουρκία τη Νταρουσάφακα για να περάσει στην 3η, ανεξάρτητα από το νικητή του ντέρμπι, Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ερυθρός Αστέρας.

Για να εξασφαλίσει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο νίκες, ή ακόμα και μία, εφόσον αυτή γίνει κόντρα στην Εφές, η οποία είναι 5η και βρίσκεται στο 5-6.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στις 3 εναπομείνασες αγωνιστικής του Top 16:

12η αγωνιστική: Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός (24/3)
13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα (1/4)
14η αγωνιστική: Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός (7/4)

                Με τρεις νίκες περνάει ο Ολυμπιακός

Μετά την χθεσινή του νίκη επί της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο από τα 4 βήματα που χρειαζόταν πριν το ματς για να περάσει στους προημιτελικούς της Euroleague. 

Οι Πειραιώτες προς το παρόν βρίσκονται εκτός τετράδας, άρα είναι στη ζώνη του... αποκλεισμού, ωστόσο, εάν νικήσουν τα 3 ματς που απομένουν όλα θα αλλάξουν.

Ακολουθεί για την ελληνική ομάδα το μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ (25/03), μετά θα παίξει εκτός με την Κίμκι και θα κλείσει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πάλι στο κλειστό του Φαλήρου.

Προϋπόθεση για να προκριθεί ο Ολυμπιακός με το 3Χ3 είναι να μην κάνει το απόλυτο η Μπάμπεργκ, η οποία ισοβαθμεί με τους «ερυθρόλευκους» στο 5-6 κι έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία μετά τις 2 νίκες που έχει επί των «ερυθρόλευκων» στην φάση των «16».

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

12η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μ. (25/3)
13η αγωνιστική: Χίμκι - Ολυμπιακός (31/3)
14η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μ. (8/4)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις