Λοτζέσκι: «Νιώθω καλύτερα, αλλά ακόμη δεν είμαι έτοιμος»

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 12:26
UPD:12:28
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

O Λοτζέσκι, η απουσία του οποίου είναι ιδιαίτερα εμφανής κυρίως στον τομέα του σκοραρίσματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνει εκτός δράσης άλλες 20 ημέρες έτσι ώστε η σπλήνα του να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

A- A A+

Για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί αναφέρθηκε λεπτομερειακά στο blog που διατηρεί στην Euroleague ο Ματ Λοτζέσκι.

Ο Αμερικανός (διαθέτει βελγικό διαβατήριο) γκαρντ/φόργουορντ του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι η απουσία του από τις εκδηλώσεις της ομάδας του οφείλεται στη διόγκωση της σπλήνας του, επισήμανε ότι νιώθει πολύ καλύτερα μετά την θεραπεία που υποβάλλεται, αλλά δεν πρόκειται να ρισκάρει εάν δεν είναι 100% έτοιμος. 

Μάλιστα, ο Λοτζέσκι, η απουσία του οποίου είναι ιδιαίτερα εμφανής κυρίως στον τομέα του σκοραρίσματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνει εκτός δράσης άλλες 20 ημέρες έτσι ώστε η σπλήνα του να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

«Το πρόβλημα που είχα ήταν πως η σπλήνα μου είχε μεγαλώσει, είχε διογκωθεί. Παρουσιάζει βελτίωση η κατάσταση της, αλλά ακόμη δεν έχει επανέλθει στο κατάλληλα μέγεθος, στο φυσιολογικό, όπως ήταν πριν. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμη δεν έχω επιστρέψει, ο λόγος που συνεχίζω να κάνω εξετάσεις, καθώς παρακολουθούμε την κατάσταση της» έγραψε ο Λοτζέσκι και συνέχισε:

«Ειλικρινά, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψω. Αν η σπλήνα μου επανέλθει στο κανονικό της μέγεθος άμεσα τότε ενδεχομένως μέσα στις επόμενες μέρες θα μπω στα παιχνίδια της ομάδας μας, πιθανότατα θα προλάβω και το ματς με την Ρεάλ. Αν όμως η σπλήνα μου παραμείνει διογκωμένη, τότε μπορεί να χρειαστεί να μείνω εκτός για 20 μέρες επιπλέον.

Την Παρασκευή, ανήμερα του αγώνα με την Ζάλγκιρις, θα πάω για εξετάσεις και ελπίζω να έχει μικρύνει ώστε να επανέλθει σιγά-σιγά στο φυσιολογικό της μέγεθος. Όπως σας είπα και νωρίτερα, αυτή την στιγμή νιώθω καλά, αισθάνομαι ότι μπορώ να παίξω μπάσκετ άμεσα, αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο με τις επαφές. Για παράδειγμα, στο ενδεχόμενο που δεχθώ κάποιο χτύπημα στην σπλήνα μου, είτε κατά την διάρκεια της προπόνησης, είτε κατά την διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να μου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως το να αρχίσει να ματώνει. Για αυτό τον λόγο στην ομάδα δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με την περίπτωση μου. Είναι θέμα υγείας και με αυτά δεν... παίζουμε. Safety first!»

Ο άσος του Ολυμπιακού περιγράφει με λεπτομέρεια το πρόβλημα υγείας του: «Το θέμα μου ξεκίνησε λίγο πριν το παιχνίδι στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ. Δεν αισθανόμουν καλά, ένιωθα ατονία, δεν είχα ενέργεια και δεν μπορούσα να ανασάνω σωστά. Έπαιζα και μου έβγαινε γρήγορα κούραση. Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα το πρόβλημα μου μεγάλωσε. Ήμουν χάλια, σε κάκιστη κατάσταση. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν μπορούσα να φάω, ένιωθα ακόμη μεγαλύτερη κούραση και δεν είχα ενέργεια και δυνάμεις να κάνω το οτιδήποτε. Είχα στομαχικές διαταραχές, πυρετό, ενώ έχασα και βάρος. Το πρώτο ζητούμενο σε εκείνη την περίοδο ήταν να καταλάβουμε το τι ακριβώς έχω, γιατί ήμασταν όλοι μπερδεμένοι με την κατάσταση μου. Αφού βρήκαμε το πρόβλημα, πως πρόκειται για έναν ιό (μεγαλοκυτταροϊό) στην σπλήνα μου, ξεκίνησα την θεραπεία και όσο περνούσε ο καιρός αισθανόμουν και καλύτερα. Αυτή την στιγμή νιώθω εξαιρετικά, έχω ενέργεια, αισθάνομαι καλά όπως πριν, απλά, το ζητούμενο είναι να μικρύνει η σπλήνα μου και ακόμη δεν έχει επανέλθει στο φυσιολογικό της μέγεθος. Ελπίζω οι νέες εξετάσεις που θα κάνω να έχουν ευχάριστα νέα.»

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις