Euroleague: Νίκησε την Κουμπάν, δεν πήρε τη διαφορά ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 23:13
UPD:23:50
A- A A+

Τη... μισή δουλειά έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε για πρώτη φορά σε τέσσερις αγώνες φέτος τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, με 84-79, αλλά δεν κατόρθωσε να υπερκαλύψει τη διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο Κράσνονταρ, κι έτσι υστερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, από την οποία διεκδικεί τη δεύτερη θέση στον 5ο όμιλο του Top-16.

Πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία των «πρασίνων» ανήκει στον αρχηγό τους, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος άλλαξε τη ροή ενός παιχνιδιού που φαινόταν να χάνεται όταν περίπου στο 34ο λεπτό ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω με 65-72 και η ομάδα από το Κράσνονταρ είχε επιβάλει το παιχνίδι της.

Στο τέλος, όμως, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς όχι μόνο νίκησαν αλλά έφτασαν κοντά και στο καλύψουν τη διαφορά αλλά δεν βρήκαν το εύστοχο σουτ που έψαχναν. Με το σκορ στο 84-77 η Κουμπάν έκανε λάθος και οι γηπεδούχοι είχαν 15΄΄ για να αλλάξουν την τύχη τους.

Ο Διαμαντίδης πήρε το σουτ (τρίποντο) για το +10 και την ανατροπή των δεδομένων στον όμιλο, όμως αστόχησε και στον αιφνιδιασμό των Ρώσων ο Ράντολφ κάρφωσε την μπάλα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού στα 3,2΄΄ που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι.

Πριν το τελευταίο σουτ, ο «3D» είχε προλάβει να σκοράρει 15 πόντους, να δώσει 6 ασίστ, να μαζέψει 5 ριμπάουντ και να κάνει κάμποσες… βουτιές παίζοντας τη γνωστή άμυνά του. Γκιστ και Γουίλιαμς πέτυχαν από 16 πόντους, ενώ 12 πόντοι και 9 ασίστ ήταν ο απολογισμός του Καλάθη, που εκμηδένισε τον Ντιλέινι

Παναθηναϊκός και Κουμπάν μετρούν από 7 νίκες και 4 ήττες, με τους «πράσινους» να έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά να επιζητούν τη δεύτερη θέση στις τρεις αγωνιστικές  που απομένουν, κάτι που είναι δύσκολο πάντως λόγω προγράμματος.

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα θα παίξει με Νταρουσάφακα (εκτός), Τσεντεβίτα (εντός) και Αναντολού Εφές (εκτός), ενώ η Κουμπάν θα παίξει αντίστοιχα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Κράσονταρ, με τη Μάλαγα επίσης εντός και με την αδιάφορη Νταρουσάφακα στην Τουρκία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις