Πανόπουλος: Επαγγελματική διαιτησία και αναδιάρθρωση της Λίγκας, όχι απόσχιση

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 22:23
UPD:22:49
ACTION IMAGES

«Πήραμε θέσεις και αποφασίσαμε κάποια πράγματα. Συμφωνούμε με την πρόταση για επαγγελματική διαιτησία, όπως αυτή την έχουμε αναλύσει και θα οριστικοποιήσουμε εντός των ημερών και ζητάμε την αναδιάρθρωση αλλά και αναδιοργάνωση της Σούπερ Λίγκας» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Πανόπουλος (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Επαγγελματική διαιτησία και αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας ήταν το αίτημα των (εννέα) ΠΑΕ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Χρήστου Πανόπουλου και συναντήθηκαν στα γραφεία της εταιρείας του για να καταθέσουν προτάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον συνεταιρισμό.

Το μήνυμα που βγήκε από τη συνάντηση είναι πως οι ομάδες δεν επιθυμούν απόσχιση από τους «μεγάλους», ενώ ενημέρωση θα γίνει στις ΠΑΕ που απουσίασαν και ήταν οι Παναιτωλικός, Ηρακλής, Βέροια, όπως και στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που δεν είχαν προσκληθεί.

«Πήραμε θέσεις και αποφασίσαμε κάποια πράγματα. Συμφωνούμε με την πρόταση για επαγγελματική διαιτησία, όπως αυτή την έχουμε αναλύσει και θα οριστικοποιήσουμε εντός των ημερών και ζητάμε την αναδιάρθρωση αλλά και αναδιοργάνωση της Σούπερ Λίγκας» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Πανόπουλος. 

«Θέλουμε να γίνει ένα outsourcing σε όλα τα επίπεδα αλλά και επαναπροσδιορισμόςου ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πιστεύουμε ότι κανένας δεν θα ασχολούνταν αν ήταν πρόεδρος ο Γκιρτζίκης ή ο… Φούφουτος εάν οι 16 ΠΑΕ δεν είχαν βρει τη φόρμουλα για μία επαγγελματική διαιτησία και έτσι κανείς δεν θα ασχολούνταν με αυτή» πρόσθεσε το «αφεντικό» της Ξάνθης.

«Θα υπάρξει αναμορφωμένη και σφραγισμένη η πρόταση με τις σκέψεις των ιδιοκτητών και θα υπάρχει ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο. Θα το παρουσιάσουμε στις τρεις ΠΑΕ που απουσίαζαν, θα το παρουσιάσουμε ξεχωριστά σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και στη συνέχεια και στους τέσσερις μαζί, όπου πιστεύω να θέλουν και οι τέσσερις ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και τη βία μακριά από τα γήπεδα» συνέχισε.

Ως προς τον αριθμό των ομάδων, ο παράγοντας της ακριτικής ομάδας διευκρίνισε ότι «θέλουμε μία Σούπερ Λίγκα με 16 ΠΑΕ και όχι λιγότερες. Στόχος της κίνησης αυτής δεν είναι η απόσχιση. Δεν κάνουμε πόλεμο με κανέναν, θέλουμε να βγάλουμε μία λογική πρόταση που κανείς δεν θα μπορεί να πει όχι. Ούτε πολέμους, ούτε ξεχωριστές νίκες. Αυτή είναι η θέση μας και επιμένουμε σ’ αυτή και οι εννιά που συναντηθήκαμε».

Και ο κ. Πανόπουλος κατέληξε: «Δεν πάμε με τη λογική της πλειοψηφίας. Θέλουμε να υπάρχει ομοφωνία και είναι απόλυτα λογικό. Όσον αφορά αν κάποιοι φύγουν από τους σημερινούς κηδεμόνες μας, θεωρώ ότι είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και όλοι μας έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και βλέπουμε ότι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο να είναι λογικό για όλο τον κόσμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις