ΣΥΝ: Η κυβέρνηση ράβει εκλογικό κουστούμι στα μέτρα του δικομματισμού

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2005 15:46
A- A A+

«Η κυβερνητική παράταξη ράβει ένα εκλογικό κουστούμι στα μέτρα της και ευρύτερα στα μέτρα του δικομματισμού. Η σταθερή επίκληση, ως δήθεν πειστικού επιχειρήματος, του αντίστοιχου της διακυβέρνησης της χώρας από αυτοδύναμες κυβερνήσεις μειοψηφίας του 41 ή 42% αποτελεί μια απροκάλυπτη ομολογία για τον περαιτέρω κομματισμό και την προσπάθεια κυβερνητικής χειραγώγησης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Συνασπισμού, Ν. Βούτσης, με αφορμή τις δηλώσεις Μεϊμαράκη για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/11/1079120.htm .

«Η απαίτηση για απλή αναλογική τόσο για τη διακυβέρνηση της χώρας, όσο και για τις εκλογές σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέχρι και τον περιφερειάρχη, είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Αποκτά, μάλιστα, η επιλογή της απλής αναλογικής, ιδιαίτερη πολιτική σημασία σε αντιπαράθεση με την συντηρητική, μικροκομματικής έμπνευσης αντίληψη του αυταρχικού κρατισμού που εμπνέει τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Βούτσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή