ΠΑΣΟΚ για αλλαγές στις δημοτικές: «Η κυβέρνηση αρνείται να τοποθετηθεί υπεύθυνα»

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2005 16:05
A- A A+

Την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/11/1079120.htm , επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος προνομιακός για την ανάπτυξη προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών, και όχι χώρος μικροκομματικών παιχνιδιών, όπως αυτά στα όποια επιδίδεται την τελευταία περίοδο ο κ. Μεϊμαράκης».

«Ορθώς ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει ότι, την ευθύνη και την πρωτοβουλία για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την έχει η κυβέρνηση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να τοποθετηθεί υπεύθυνα», σημειώνει ο κ. Αθανασάκης.

«Ορθώς ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει ότι, η κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα κόμματα και τους φορείς. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει, ίσως και γιατί, κόμματα και φορείς, όλοι, όπως και οι προσκείμενοι σε αυτήν δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων, διαφωνούν. Τώρα περιμένουμε, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, πότε θα αισθανθεί την ανάγκη η κυβέρνηση να τοποθετηθεί», παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή