Βρετανία: Προς απέλαση και ο ριζοσπάστης ιμάμης Αμπου Κατάντα

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2005 17:30
A- A A+

Δέκα άτομα που σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, συνέλαβαν οι βρετανικές αρχές. Κατά πληροφορίες οι δέκα, είναι Λιβανέζοι, Αλγερινοί και Ιορδανοί, ανάμεσά τους και ο ιορδανικής καταγωγής ιμάμης Αμπού Κατάντα που ζει στη χώρα από το 1993, όταν ζήτησε και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Ο Αμπού Κατάντα είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές, καταδικάστηκε, μάλιστα και σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της αναμόχλευσης θρησκευτικών παθών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τσαρλς Κλάρκ επιβεβαίωσε τη σύλληψη των δέκα, δίχως να τους κατονομάσει συμπληρώνοντας ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλαση τους.

Οι συλλήψεις πραγματοποιούνται λίγες μόλις ώρες μετά την σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Βρετανίας και της Ιορδανίας, βάσει της οποίας δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις ή καταδίκες στους απελαθέντες από τις ιορδανικές αρχές.

Με τις συλλήψεις αυτές ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Βρετανίας σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή