Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε κινεζική μηχανότρατα που ψάρευε παράνομα

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 06:39
UPD:11:18
REUTERS/REUTERS TV

Η κινεζική μηχανότρατα ψάρευε παράνομα στα εγχώρια ύδατα της Αργεντινής.

A- A A+

Η ακτοφυλακή της Αργεντινής βύθισε μια κινεζική μηχανότρατα, η οποία ψάρευε παράνομα στα εγχώρια ύδατά της.

Όπως έγινε γνωστό, ένα πλοιάριο της ακτοφυλακής καταδίωξε τη Δευτέρα στη θάλασσα τη μηχανότρατα "Λου Γιαν Γιού 010" με κατεύθυνση τα διεθνή ύδατα, πυροβολώντας προειδοποιητικά στην πλώρη, ενώ προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με το κινεζικό πλήρωμα μέσω ραδιοασύρματου.

«Αρκετές φορές, το παράνομο πλοίο έκανε μανούβρες για να έρθει σε σύγκρουση με την ακτοφυλακή, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο το πλήρωμα του, αλλά και το πλήρωμα της ακτοφυλακής», ανέφερε η ακτοφυλακή σε δήλωσή της. Δεν διευκρινίστηκε αν η μηχανότρατα βυθίστηκε την Δευτέρα ή χθες.

EURONEWS

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής είπε πως η δικαιοσύνη διερευνά το επεισόδιο. Αξιωματούχοι της πρεσβείας της Κίνας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, δεν ήταν διαθέσιμοι για δηλώσεις.

Η ακτοφυλακή χρησιμοποίησε ραντάρ για να εντοπίσει τη μηχανότρατα, που ψάρευε έξω από τα παράλια του Πουέρτο Μάντριν στην περιφέρεια Τσουμπούτ.

Αφού η μηχανότρατα αγνόησε τις προειδοποιήσεις, η ακτοφυλακή πυροβόλησε κατά του σκάφους. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο όταν άρχισε να βυθίζεται. Τέσσερα μέλη περισυλλέχθηκαν από την ακτοφυλακή, ενώ τα υπόλοιπα περισυνέλεξε από ένα άλλο κινεζικό πλοίο που ακολουθούσε στην καταδίωξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή