Νόστιμη όπερα, γλυκιά σαν σοκολάτα

«Bon appétit» του Λη Χόιμπυ, στο Μέγαρο, την Πέμπτη 17 Μαρτίου
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 21:08
UPD:21:09
Patroklos Skafidas

Σε σκηνοθεσία της Ράιας Τσακηρίδη, η γαστριμαργική μονόπρακτη όπερα του Αμερικανού συνθέτη και πιανίστα κινείται στο πνεύμα τού αποφθέγματος της Τζούλια Τσάιλντ: «Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά».

A- A A+

Εμπνευσμένη από ένα επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής της Αμερικανίδας σεφ Τζούλια Τσάιλντ (1912 - 2004), συμβόλου της αμερικανικής κουλτούρας, ένα λυρικό έργο γλυκό όσο και η σοκολάτα, η όπερα δωματίου του Λη Χόιμπυ, «Bon appétit», παρουσιάζεται από την ομάδα όπερας The Medium Project, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Μια μουσική και γαστρονομική λιχουδιά

Σε σκηνοθεσία της Ράιας Τσακηρίδη, η γαστριμαργική μονόπρακτη όπερα του Αμερικανού συνθέτη και πιανίστα κινείται στο πνεύμα τού αποφθέγματος της Τζούλια Τσάιλντ: «Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά». Αυτή η πεντανόστιμη κωμωδία αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς», τόσο μουσικής, όσο και γαστρονομικής. Όπως ακριβώς σε μια τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, ένα σοκολατένιο κέικ (gâteau au chocolat l’éminence brune) παρασκευάζεται επί σκηνής, σε πραγματικό χρόνο και με αληθινά συστατικά.

Σε μουσική επιμέλεια του Ανδρέα Τσελίκα, η γλυκιά αυτή περιπέτεια εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών, με οδηγούς τον Δημήτρη Μαρίνο στο πιάνο, τη μεσόφωνο Μαρία Βλαχοπούλου στον ρόλο της Τζούλια Τσάιλντ και, σε ρόλο έκπληξη, τον γνωστό σεφ ζαχαροπλαστικής Στέλιο Παρλιάρο.

Η Τζούλια Τσάιλντ.

Με ζωντανό μάθημα ζαχαροπλαστικής

Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει μάθημα ζαχαροπλαστικής, στο οποίο ο Στέλιος Παρλιάρος θα δείξει στο κοινό πώς παρασκευάζεται το κέικ της παράστασης και θα συζητήσει με τους θεατές. Έτσι, όσοι αγαπούν τους πειραματισμούς στην κουζίνα μπορούν να πάρουν τη συνταγή και να δοκιμάσουν στο σπίτι τις δυνάμεις τους στη ζαχαροπλαστική, χρησιμοποιώντας υλικά που θα τους διανεμηθούν δωρεάν μετά το τέλος του μαθήματος.

Όσο για τους λάτρεις της σοκολάτας, που δεν μπορούν να αντισταθούν στους γλυκόπικρους πειρασμούς, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν επιτόπου το γαλλικό παραδοσιακό γλύκισμα του αγαπημένου σεφ, συνοδεύοντάς το με έναν καφέ.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 10 ευρώ, ειδικές τιμές: 6 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς