Ιταλία: Αφήνει τη «σκουάντρα ατζούρα» για την Τσέλσι ο Κόντε

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 17:27
UPD:17:29
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Η Εθνική Ιταλίας θα συμμετάσχει με προπονητή τον Αντόνιο Κόντε (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το Euro 2016 είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία η Εθνική Ιταλίας θα συμμετάσχει με προπονητή τον Αντόνιο Κόντε, αφού αμέσως ύστερα ο τεχνικός θα εγκαταλείψει τη «σκουάντρα ατζούρα» με προορισμό, κατά πάσα πιθανότητα, την Τσέλσι.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο, αποκάλυψε σήμερα ότι ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον ενημέρωσε ότι θα αποχωρήσει μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

«Ο Κόντε μου είπε ότι μετά τη λήξη του Euro 2016 τελειώνει η θητεία του στην Εθνική Ιταλίας. Μου ανέφερε ότι του λείπουν οι καθημερινές προπονήσεις, κάτι που είναι κατανοητό. Ήταν ένα πρόσωπο που βοήθησε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας και θα τον ευχαριστώ πάντα για τη δουλειά και τον επαγγελματισμό του» δήλωσε ο Ταβέκιο.

Όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα αγγλικών ΜΜΕ, ο Κόντε θα διαδεχθεί τον Γκούους Χίντινγκ το καλοκαίρι καθώς έχει καταλήξει σε συμφωνία με το αφεντικό των «μπλε», Ρομάν Αμπράμοβιτς, ενώ το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχο καθώς θα του αποφέρει 12 εκ. ευρώ ετησίως.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις