Επικοινωνία Πούτιν – Ομπάμα για τη Συρία

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 00:10
UPD:09:38
EPA/ALEXEI NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου στη Συρία, είχαν τη Δευτέρα οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να αποσύρονται από τη Συρία, αφού εκπλήρωσαν τους «βασικούς τους στόχους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

«Οι πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύρραξης και διατύπωσαν την υποστήριξή τους προς τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», αναφέρεται επίσης σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

EURONEWS

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι κ.κ. Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν και το θέμα της Ουκρανίας και ο Αερικανός πρόεδρος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στις ρωσικές και τις αυτονομισιτκές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή