Έρευνα της ΙΑΑF για κρούσμα ντόπινγκ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2005 17:14
A- A A+

Νέα υπόθεση ντόπινγκ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Ελσίνικι, εξετάζει η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF). Η έρευνα της IAAF αφορά δύο τσέχους δεκαθλητές τους Ρόμαν Σέμπρλε και Τόμας Ντβόρακ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Διεθνής Ομοσπονδία έκαναν χρήση ενδοφλέβιων ενέσεων.

Αρχικά η IAAF στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν ανέφερε τα ονόματα των δύο αθλητών, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Νικ Ντέιβις, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον αθλητή που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο δέκαθλο και το συμπατριώτη του που κατετάγη όγδοος στο αγώνισμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της IAAF: «Η IAAF πληροφορήθηκε χθες από μέλη της ομάδας της Φινλανδίας ότι δύο Τσέχοι αθλητές είχαν λάβει ενδοφλέβιες εγχύσεις από τον γιατρό της εθνικής Τσεχίας αμέσως πριν από την έναρξη των 1.500μ. στο δέκαθλο των ανδρών. Το θέμα συζητήθηκε από μέλη της ιατρικής και της επιτροπής κατά του ντόπινγκ της IAAF, σε χθεσινή συνάντηση, και έχει αρχίσει έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Οι ενδοφλέβιες εγχύσεις απαγορεύονται, εάν έχουν ως σκοπό να μεταβάλουν την ακεραιότητα ή την αξιοπιστία του δείγματος ενός αθλητή. Κάθε ένας από τους αθλητές υποβλήθηκε σε έλεγχο αμέσως μετά το τέλος του αγωνίσματος των 1.500μ. Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο η IAAF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι κανένα δείγμα δεν είναι αραιωμένο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις