CEBIT 2016: Ανακαλύψτε την D!conomy

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 13:50
UPD:13:51
EPA/OLE SPATA
A- A A+

Tης Λέττας Καλαμαρά

D!conomy, είναι η νέα λέξη που κάνει την εμφάνισή της για να περιγράψει την ψηφιακή πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Αποτελεί το μότο της φετινής διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας CeBIT στο Αννόβερο της Γερμανίας που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου. Οι διοργανωτές προτρέπουν να μάθουμε και να ανακαλύψουμε την D!conomy (D= digital) και φιλοδοξούν να προβάλουν στο παρόν το μέλλον, δίνοντας απτά παραδείγματα της ψηφιακής οικονομίας και των τεχνολογικών τάσεων που θα κυριαρχήσουν για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον.

Περισσότερες από 400 εφαρμογές Internet of Things που λειτουργούν ήδη στον κόσμο θα παρουσιαστούν στη CEBIT, ενώ η έκπληξη αναμένεται από την ΙΒΜ και τον Watson, με την παρουσίαση ενός νέου τύπου υπολογιστών, ένα πανίσχυρο εργαλείο που θα αλλάξει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών. Επίσης περισσότερες από 350 start ups εταιρείες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την ένωση των γερμανικών τραπεζών.

Από την εποχή της Amiga, Atari ST και Macintosh Plus, η 31η CeBIT, φιλοδοξεί να δείξει κάτι από το «ψηφιακό οικονομικό θαύμα».

Εστίαση στα Big Data που είναι πλέον ό,τι ήταν τα βιομηχανικά υλικά τον 20ο αιώνα. Το βασικό κοινό πλέον είναι κυρίως οι επαγγελματίες του ICT διεθνώς, οι εκθέτες είναι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας και στα ενδιάμεσα συνέδρια πολιτικοί, επιχειρηματίες και ειδικοί αναμένεται να δώσουν το στίγμα της διεθνούς ψηφιακής στρατηγικής.

Φιλοξενούμενη χώρα στη φετινή εορταστική Cebit είναι η Ελβετία. Στην ερώτηση «τι είδους χώρα είναι η Ελβετία», η απάντηση που δίνουν οι συμμετέχοντες στην έκθεση είναι «ψηφιακή».
 

Προτεινόμενα για εσάς