Ο Ολυμπιακός «σκότωσε» στο τέλος (3-1) τον Παναθηναϊκό

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 21:33
UPD:22:01
A- A A+

Το ντέρμπι των «αιωνίων» ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε στο Φάληρο μόλις στο 3ο λεπτό, αλλά ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη με 3-1, καθώς οι γηπεδούχοι σκόραραν δύο γκολ στο 87΄ και το 89΄ μετατρέποντας τη διαφαινόμενη ισοπαλία σε θρίαμβο.

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

Το γκολ του Μπεργκ, δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού, έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Από πάσα του Λέτο ο Σουηδός διεθνής επιθετικός βρέθηκε λίγο πλάγια και δεξιά στην περιοχή, νικώντας τον Ρομπέρτο για το 0-1 και σκοράροντας το δεύτερο τέρμα του σε τέσσερα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και όγδοο για φέτος.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς στο 5΄ ο Καμπιάσο παραλίγο να ισοφαρίσει στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στιλ. Το 1-1 δεν έγινε, όμως, ενώ στο 28ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 0-2, αλλά ο Ρομπέρτο σταμάτησε τον Ταυλαρίδη με εκπληκτικό τρόπο από τα 2 μέτρα!

Μετά το ημίωρο οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, και αφού έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 32΄, με τον Φουστέρ να σουτάρει εκπληκτικά εν κινήσει μετά το γύρισμα του Φορτούνη από αριστερά και την μπάλα σχεδόν να αγγίζει το δεξί δοκάρι του Στιλ φεύγοντας άουτ, ισοφάρισαν στο 38΄.

Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΕΜΠΑΝ

Στο σημείο εκείνο ο Καμπιάσο έδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του σκοράροντας με εξαιρετικό σουτ από τα 25 μέτρα (δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα), με τον βοηθό να σηκώνει αρχικά τη σημαία του εκτιμώντας ότι ο Ντομίνγκες, που ήταν πίσω από την άμυνα, επηρέαζε τη φάση (δεν κινήθηκε καν προς την μπάλα), αλλά ο διαιτητής Κύζας έδειξε σέντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε αμέσως τον έλεγχο και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Φουστέρ στο 55΄, όταν ο Φορτούνης κινήθηκε έξω από την περιοχή, πάσαρε προς τον Τσόρι που άφησε την μπάλα να περάσει και ο Ισπανός με τεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Στιλ. 

Ο ΠΑΡΝΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Στο 68΄ η βολίδα του Μαζουακού πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι, κι ενώ ήδη ο Πάρντο, που είχε μπει αλλαγή στο 62΄, είχε αλλάξει τις ισορροπίες του ματς κάνοντας σπουδαία δουλειά από τη δεξιά πλευρά, την οποία διεμβόλιζε διαρκώς.

Χαρακτηριστικό της μορφής που είχε το παιχνίδι στην επανάληψη είναι το ότι ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη τελική του προσπάθεια (και πρώτη μετά το 28΄) μόλις στο 69΄, με ένα μακρινό και πολύ άστοχο σουτ του Ζέκα από περίπου 30 μέτρα, ενώ στο 73΄ ο Στιλ κράτησε το 1-1 κάνοντας εκπληκτική απόκρουση στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Φορτούνη.

«ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ» ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ 

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία των «πράσινων» για να κλέψουν το ματς χάθηκε στο 77΄, όταν ο Ντα Κόστα ταλαιπώρησε την μπάλα έξω από την περιοχή, μπέρδεψε τον Ρομπέρτο που είχε βγει αλλά ο Μαμούτε πλάσαρε πολύ άστοχα έξω από την περιοχή, ουσιαστικά σε άδεια εστία. 

Κι ενώ το ντέρμπι όδευε σε ακόμη μία ισοπαλία, στο 87ο λεπτό ήρθε ο Ντα Κόστα να σηκωθεί πολύ ψηλά στο φάουλ του Φορτούνη από αριστερά και με κεφαλιά να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Το... πάρτι των γηπεδούχων είχε όμως και συνέχεια, αφού στο 89΄ και με τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να έχουν σαστίσει, σε μακρινή πάσα προς τον Ερνάνι ο Μέστο απομάκρυνε αλλά ο Ιντέγε έκλεψε, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έγραψε το τελικό 3-1 σηκώνοντας στον... αέρα το «Γ. Καραϊσκάκης».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις