Ακτή Ελεφαντοστού: Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε τουριστικό θέρετρο

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 17:32
UPD:19:32
REUTERS/JOE PENNEY
A- A A+

Επίθεση ενόπλων σημειώθηκε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Γκραν Μπασάμ στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συχνάζουν υπήκοοι χωρών της Δύσης και βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά της πρωτεύουσας Αμπιτζάν.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομίας, από την επίθεση έχουν σκοτωθεί 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις Ευρωπαίοι.

«Προς το παρόν, έχουμε συνολικά 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι ... Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν άλλοι. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» διευκρίνισε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας, την οποία επικαλείται το CNN, αναφερόταν ότι η επίθεση σημειώθηκε σε δύο ξενοδοχεία και πως μεταξύ των θυμάτων είναι πέντε άνδρες, πέντε γυναίκες και ένα παιδί, χωρίς να διευκρινίζει αν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες.

EURONEWS

Αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τουριστών που βρίσκονταν στην παραλία. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Oι ένοπλοι «που είναι βαριά οπλισμένοι και φοράνε κουκούλες πυροβόλησαν εναντίον των θαμώνων του ξενοδοχείου L'Etoile du sud…» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπάρχουν θύματα από την επίθεση, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 12 ανθρώπους, μεταξύ αυτών μία υπήκοο χώρας της Δύσης που είχε τραυματιστεί, να απομακρύνονται με στρατιωτικά φορτηγά.

Δυνάμεις του στρατού κατευθύνονται προς το σημείο.

Η επίθεση σημειώνεται σχεδό δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή