Μπάσκετ: Βραδιά ανατροπών

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 19:25
UPD:19:53
INTIME SPORTS

Στιγμιότυπο από τον αγώνα μεταξύ της Καβάλας και του Ρεθύμνου.

A- A A+

Μεγάλα παιχνίδια έγιναν απόψε στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, με την Καβάλα να παίρνει τη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο στην εκπνοή της παράτασης και να ανανεώνει τις ελπίδες για παραμονή, τον Κολοσσό και τον Άρη να φεύγουν με «διπλά» από Αμαλιάδα και Κηφισιά, τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε μια εύκολη νίκη και το Λαύριο ουσιαστικά να «σώζεται» από σήμερα.

Στο κλειστό της Καλαμίτσας η Καβάλα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού νικώντας με 103-102 το Ρέθυμνο στην παράτασης, δικαιωμένη για την επιμονή της παρότι είδε δύο φορές την τύχη να της γυρίζει την πλάτη ή πιο ορθά να χαρίζει την εύνοιά της στους φιλοξενούμενους.

Στη λήξη της κανονικής διάρκειας κι ενώ οι γηπεδούχοι ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν ήρθε ο Μάντεν να σκοράρει για τρεις από το κέντρο του γηπέδου (!) γράφοντας το 92-92 και στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκεί όπου ο Χάροου με ανάποδο λέι απ έγραψε το 101-102 ενώ απέμεναν μόλις 2 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Η καλά οργανωμένη επίθεση της Καβάλας, όμως, έφερε τον Κοστόφ να σκοράρει στα 0,7΄΄ πριν το φινάλε και να δίνει στην ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου τη νίκη και δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν «χρυσοί» στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ανατροπή όμως και για τον Άρη στο «Ζηρίνειο», με την Κηφισιά να αυτοκτονεί καθώς προηγήθηκε 65-59 στα 49΄΄ πριν τη λήξη αλλά έχασε. Οι «κίτρινοι» έτρεξαν σερί 8-0 ως το τέλος και έφυγαν με τη νίκη (67-65) από μια πολύ δύσκολη έδρα, κάνοντας άλμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Με λέι απ του Μούρτου η ομάδα της Θεσσαλονίκης προσπέρασε 65-66 και στην τελευταία επίθεση της Κηφισιάς ο Χάγκινς «τάπωσε» τον Χογκ. Ο Ουότερς κέρδισε το φάουλ και με μία στις δύο βολές στα 1, 8΄΄  πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Στο κλειστό της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών, καθώς πλήρης ύστερα από καιρό και με πολύ καλή εμφάνιση από τους επανακάμψαντες Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη νίκησε την αχαϊκή ομάδα με 80-67, διακόπτοντας το σερί των τριών εντός έδρας ηττών, από Άρη, Ρέθυμνο και Παναθηναϊκό. 

Το Λαύριο αξιοποίησε το πλεονέκτημα της έδρας, νίκησε τον Αρκαδικό με 79-67 καλύπτοντας ταυτόχρονα τη διαφορά από το ματς της Τρίπολης (-9) και απομακρύνθηκε περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη του υποβιβασμού, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες... επιβίωσης. 

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλο βράδυ τον Κρουμπάλι, ο οποίος σκόραρε 27 πόντους (8/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 8/13 βολές), ενώ κατέβασε και 14 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 8 επιθετικά!

Ο Κολοσσός Ρόδου δραπέτευσε με «διπλό» από την Αμαλιάδα, νικώντας τον Κόροιβο 71-68 με αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη περίοδο και υποχρεώνοντας τους Ηλείους σε τέταρτη συνεχή ήττα, ενώ οι «θαλασσί» πλησίασαν στα πλέι οφ.

Ο Κόροιβος προηγήθηκε με 43-33 στο 24΄ αλλά όταν οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου χαλάρωσαν το πλήρωσαν χάνοντας το παιχνίδι, αφού στην τελευταία περίοδο η ομάδα της Ρόδου έτρεξε επιμέρους σκορ 27-17 με πρωταγωνιστή έναν απίστευτο Ρέλεφορντ, ο οποίος σημείωσε τους μισούς (35) πόντους της ομάδας του!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις