Μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού κατά 2,4% διαπιστώνει η Εθνική Συνοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Συγκεκριμένα, οι δειγματοληπτικές έρευνες του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ στις ιχθυαγορές κατέδειξαν μία μεσοσταθμική πτωτική πορεία των τιμών στα θαλασσινά, κυρίως των κατεψυγμένων, της τάξεως του 2,7%.
Στα υπόλοιπα προϊόντα που συνθέτουν το σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν αυξομειώσεις των τιμών, με καταγεγραμμένες υποχωρήσεις και ανοδικές τάσεις, με συνέπεια η μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού να κυμαίνεται στο 2,4%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.