Συλλυπητήρια για το θάνατο της Βίκυς Μοσχολιού

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2005 16:22
A- A A+

Με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού θα γίνει η κηδεία της Βίκυς Μοσχολιού, που άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Υγεία».

Συλλυπητήρια για το θάνατο της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας εξέφρασε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια της Β. Μοσχολιού.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Το ελληνικό τραγούδι θρηνεί σήμερα την απώλεια μιας από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του. Το πάθος, η δύναμη και η αξιοπρέπεια της Βίκυς Μοσχολιού, στοιχεία του χαρακτήρα της που έκαναν τις ερμηνείες της μοναδικές, δεν την εγκατέλειψαν ποτέ, ακόμη και στη άνιση μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο. Η ανάμνησή της, όπως και τα τραγούδια της, θα παραμείνει ανεξίτηλη στις καρδιές μας.

Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε:

«Η Βίκυ Μοσχολιού, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Η πορεία της χαρακτηρίστηκε από την ποιότητα των τραγουδιών της και τις ανεπανάληπτες ερμηνείες της. Τραγούδησε τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες με ιστορικές ερμηνείες που καθιέρωσαν το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Με τη φωνή της έκανε τα τραγούδια της κομμάτι του πολιτισμού μας».

«Η σεμνή παρουσία της φίλης Βίκυς Μοσχολιού και το αστείρευτο ταλέντο της, τίμησαν το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, τίμησαν τον ελληνικό πολιτισμό. Όλοι οι φίλοι της, όλοι οι Έλληνες θα τη θυμόμαστε πάντα», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι η Βίκυ Μοσχολιού υπηρέτησε με ήθος, αξιοπρέπεια και σεμνότητα το λαϊκό τραγούδι και σημάδεψε με τη φωνή της μελωδίες που τραγουδήθηκαν απ' όλους τους Έλληνες.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια της Β. Μοσχολιού αναφέρει ότι η προσφορά της λαϊκό τραγούδι ήταν μεγάλη και ότι θα μείνει αξέχαστη για την πραγματικά ωραία λαϊκή φωνή της, τις σπουδαίες ερμηνείες, την απλότητα και το ήθος που τη διέκρινε.

«Η Βίκυ Μοσχολιού δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε μια αληθινή λαϊκή τραγουδίστρια, που πέρασε στο τραγούδι της τα γνήσια λαϊκά της βιώματα. Θα μας λείψει πολύ» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Ο Δήμος Αθηναίων προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν τάφο στο Α' νεκροταφείο για την ταφή της ερμηνεύτριας, όπως είπε η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη, που σημείωσε

«Μια φωνή λαϊκή και εκφραστική σίγησε. Ένας άνθρωπος ζεστός και καλοσυνάτος με μια μεγάλη ψυχή, μια καλλιτέχνης μοναδική δεν είναι πια μαζί μας.

Η Βίκυ Μοσχολιού μας συντρόφευσε τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες και οι μεγάλες αξέχαστες επιτυχίες της θα συνεχίσουν να αποτελούν αγαπημένη συντροφιά και για τις επόμενες γενιές».

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είπε ότι η Β. Μοσχολιού τραγούδησε «τους καημούς και τα βάσανα του λαού μας χρωματίζοντάς τα με τη γεμάτη πάθος μοναδική φωνή της».

Προτεινόμενα για εσάς