Σόφια: Eλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση συνασπισμού

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2005 19:50
A- A A+

Μετά από μαραθώνια συνδρίαση της βουλγαρικής Βουλής, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση συνασπισμού, στην οποία μετέχουν το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, το «Εθνικό Κίνημα Συμεών Β'» και το μουσουλμανικό «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών».

Νωρίτερα σημειώθηκε επεισόδιο, όταν μετά την προγραμματική ομιλία του υποψήφιου πρωθυπουργού Σεργκέι Στανίσεφ, ο αρχηγός του συνασπισμού των σκληροπυρηνικών εθνικιστών «Επίθεση», Βόλεν Σίντεροφ, εμφανίστηκε στο βήμα με μεγάλη μαύρη κορδέλα στο πουκάμισό του.

«Εχουμε πένθος, επειδή σήμερα κηδεύουμε τη βουλγαρική εθνική αξιοπρέπεια», εξήγησε.

Ο κ. Σίντεροφ έκανε λόγο για «κυβέρνηση της διαφθοράς» και χαρακτήρισε τη συμμαχία των τριών κομμάτων «προϊόν παζαριών και ανενδοίαστων συναλλαγών εις βάρος των εθνικών συμφερόντων».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας Γκεόργι Παρβάνοφ ότι «έδωσε την ευλογία του για την ανίερη συμμαχία».

Ο πρόεδρος της Βουλής Γκεόργκι Πίρινσκι μίλησε «για απαράδεκτη αναφορά και χαρακτηρισμούς για κορυφαίους θεσμούς της Βουλγαρίας».

Επειδή, ωστόσο, ο κ. Σίντεροφ αρνιόταν επίμονα να εισακούσει τις εκκλήσεις του προέδρου να καθίσει στην θέση του, ο κ. Πίρινσκι αποφάσισε ημίωρο διάλειμμα στην αρχή ακόμα της συνεδρίασης, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού έχει πλειοψηφία 169 βουλευτών σε σύνολο 240.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή