Αθλητισμός: Διαστάσεις επιδημίας τα κρούσματα ντόπινγκ μετά την παραδοχή Σαράποβα

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 00:55
UPD:01:18
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Απίστευτες διαστάσεις λαμβάνει πια η υπόθεση με τη χρήση της απαγορευμένης ουσίας meldonium από Ρώσους αθλητές, που ξεκίνησε τη νύχτα της Δευτέρας με την παραδοχή από τη Μαρία Σαράποβα ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, στη διάρκεια του Australian Open.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων R-Sport, θετικοί στην ίδια ουσία βρέθηκαν επίσης οι πρωταθλητές του πατινάζ ταχύτητας Σεμιόν Ελιστράτοφ και Πάβελ Κουλίζνικοφ, όπως και ο διεθνής βολεϊμπολίστας της Ντιναμό Μόσχας, Αλεξάντερ Μάρκιν!

Την τελευταία περίπτωση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ίδιο πρακτορείο ο γενικός γραμματέας της ρωσικής ομοσπονδίας βόλεϊ, Αλεξάντερ Γιαρεμένκο, ο οποίος διευκρίνισε ότι η υπόθεση του Μάρκιν θα εξεταστεί από την FIVB στις 19 Απριλίου.

Ακόμη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών, Αλεξέι Λόβτσεφ, χάνει οριστικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς ανιχνεύθηκε η απαγορευμένη ουσία Ipamorelin και στο δεύτερο δείγμα του.

Ο 26χρονος Λόβτσεφ, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 105κ., εκτίει ήδη ποινή προσωρινού αποκλεισμού από τις 24 Δεκεμβρίου, μετά την ανίχνευση της ουσίας στο πρώτο δείγμα.

Και για να μην... κακολογούνται μόνο οι Ρώσοι, ο Ολλανδός σπρίντερ Μπράιαν Μαριάνο έχει αναστείλει τις αγωνιστικές δραστηριότητές του καθώς βρέθηκε επίσης θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία τον περασμένο μήνα.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, Αντ Ρόσκαμ, ο οποίος πάντως δεν θέλησε να διευκρινίσει σε ποια απαγορευμένη ουσία βρέθηκε θετικός ο αθλητής, που χάνει σε πρώτη φάση το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις