Super League: Τη σύσταση επιτροπής για επαφές με Κοντονή και ΕΠΟ αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες, επεισοδιακή η συνάντησή τους

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:50
UPD:19:54
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Οι αντεγκλήσεις, τα νεύρα και οι φωνές που ακούγονταν σχεδόν ως τη... Λεωφόρο Κηφισίας ήταν τα στοιχεία που βρέθηκαν στην… ημερήσια διάταξη της συνάντησης που συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Οι σύλλογοι της ανώτατης κατηγορίας συμφώνησαν τελικά στη σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα αποτελούν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, η οποία θα επισκεφθεί τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ.

Η πρώτη σοβαρή «εστία φωτιάς» άναψε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι «άφησα τις δουλειές μου για να βοηθήσω όσο μπορώ και να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη έχει κάνει μια πρόταση, συμφωνώ με τον κ. Πανόπουλο αλλά δεν βλέπω εδώ όλους τους ιδιοκτήτες. Δεν ήρθε και ο κ. Μαρινάκης».

Όταν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, οι αντιπρόεδροι Θόδωρος Γιαννίκος και Σάββας Θεοδωρίδης, επισήμαναν ότι ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» είχε λόγο που απουσίαζε, ο κ. Σαββίδης απευθύνθηκε στον κ. Γιαννίκο λέγοντας «εσύ δεν θα μου μιλάς, δεν θα μου απευθύνεις το λόγο. Εσύ είσαι υπάλληλος. Να μιλάς με τον Μίχελ (σ.σ. πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), εδώ μιλάνε οι ιδιοκτήτες».

«Σας είχα δώσει συγχαρητήρια για τη νίκη στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι οι διαιτητές. Ο Παππάς ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής. Γιατί δεν διέκοψε το παιχνίδι όταν έπεσε το ποτήρι; Αν το σταματούσε σε εκείνο το σημείο δεν θα έλεγα τίποτα και δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα» συνέχισε ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Το πρόβλημα δεν είναι οι διαιτητές, είναι οι οπαδοί στην Τούμπα» αντέτεινε ο Σάββας Θεοδωρίδης, αλλά ο ομογενής επιχειρηματίας το προσπέρασε και συνέχισε. «Να δώσουμε μισθό στους διαιτητές και μπόνους για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητοι. Ήρθα εδώ για να δώσουμε λύσεις και δεν ακούω καμία λύση» είπε και στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του προέδρου της Λίγκας.

«Δεν μπορεί ο κ. Μποροροβήλος, ένας υπόδικος, να διαχειρίζεται τα λεφτά μου. Φέτος έχω βάλει 44 εκατομμύρια ευρώ και στην πενταετία 70 εκατομμύρια. Δεν μπορεί αυτά τα χρήματα να τα διαχειρίζεται ένας υπόδικος. Απορώ πως δεν έχει παραιτηθεί ακόμη ο κ. Μποροβήλος».

Και ολοκλήρωσε: «Ο πρώτος που πλήττεται από την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ολυμπιακός, που θα αναγκαστεί να παίξει προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν το είχαν σκεφτεί. Πρόβλημα είναι και οι δημοσιογράφοι και οι στρατοί. Όσο για αυτά που έμαθα ότι είπατε για μένα θα δηλώνω Ρώσος αφού δεν με θέλετε. Κάποιοι είχαν το θράσος να πουν ότι είμαι ξένος».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πρώτο… φυτίλι είχε ανάψει νωρίτερα ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας. «Πως γίνεται λόγω των τεσσάρων μεγάλων να την πληρώνουν άλλοι και στην προκειμένη περίπτωση ο Ατρόμητος; Ακυρώνεται ένας θεσμός και την πληρώνουμε εμείς, ενώ δεν έχουμε δημιουργήσει προβλήματα» είπε ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου, για να προκαλέσει την οργή του Σάββα Θεοδωρίδη: «Τι είναι αυτά που λες; Ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις; Σταματήστε τις αοριστολογίες και τις γενικεύσεις και μιλήστε συγκεκριμένα. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνεις» απάντησε.

Μέτωπο, όμως, του κ. Θεοδωρίδη υπήρξε και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρο Παπαθανασάκη και ήταν το πιο σοβαρό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες κινήθηκαν απειλητικά ο ένας προς τον άλλο. «Δεν επιτρέπεται ένας άνθρωπος που έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη να προεδρεύει και να τον καλύπτετε, είναι ντροπή» είπε ο κ. Παπαθανασάκης.

«Δεν θα μου λες εμένα τι να κάνουμε. Να αλλάξεις ύφος» απάντησε ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ομάδας, κάτι που εκνεύρισε τον παράγοντα του «Γηραιού» ο οποίος εξύβρισε τον κ. Θεοδωρίδη και προς στιγμήν απειλήθηκε επεισόδιο, ωστόσο επενέβησαν ο Γιώργος Σπανός και ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος βρέθηκε στη συνάντηση παρότι ως γνωστόν του έχει απαγορευθεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο!

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι «μικροί» μην λέτε ότι δεν ξέρετε. Μην κρυβόσαστε και μη φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσεις ας βοηθήσει. Να είμαστε ειλικρινείς. Να φτιάξουμε μία επιτροπή με τους τέσσερις «μεγάλους» και δύο εκπροσώπους των «μικρών» που θα πάει στον Κοντονή και θα ζητήσει να φτιάξει η διαιτησία. Πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα η ΕΠΟ και να ολοκληρωθεί ο θεσμός του Κυπέλλου. Και μία ακόμα πρόταση, ο πρωταθλητής πρέπει να δίνει το 40% από τη Σούπερ Λίγκα στις μικρές ομάδες για να δυναμώσουν και να φτιάξει το ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις