Επικύρωση από ΑΠ των ποινών για το ναυάγιο του Sea Diamond

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 18:51
UPD:18:57
EUROKINISSI

Φωτογραφία από το ναυάγιο.

A- A A+

Επικυρώθηκαν από τον Αρειο Πάγο οι ποινές που είχαν επιβληθεί στον πλοίαρχο και τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, το οποίο βυθίστηκε το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας στη Σαντορίνη.

Από το Τριμελές Εφετειο Πειραιά  είχαν καταδικαστεί ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου σε 36 μήνες φυλάκισης, ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών και ο ανθυποπλοίαρχος αξιωματικός Γέφυρας σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Οι καταδικασθέντες ασκησαν αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο. Το ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αναίρεση του πλοιάρχου και του εκπροσώπου της εταιρείας, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, ειδική, εμπεριστατωμένη και σαφή αιτιολογία όπως απαιτεί τα Σύνταγμα.

Αντίθετα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του ανθυποπλοιάρχου και έπαυσε οριστικά τη σε βάρος του ποινική δίωξη, με το σκεπτικό ότι εφόσον βρισκόταν στην γέφυρα ο πλοίαρχος την ευθύνη του πλοίου την είχε ο πλοίαρχος και όχι ο ανθυποπλοίαρχος.

Naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή