Αλαβάνος: Στόχος να θεωρηθεί ως νομικά ανύπαρκτη η τουρκική δήλωση

Περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2005 19:41
A- A A+

Η αεροπορική τραγωδία και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας μονοπώλησαν τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΝ με τον κύπριο πρόεδρο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την βαθύτατη λύπη του για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, όπως και την ελπίδα ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε σε όλη την Ε.Ε. προτεραιότητα να είναι η ασφάλεια των επιβατών και όχι η επιβίωση διαφόρων ιδιωτικών εταιρειών.

Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., κάτω, όμως, από αυτονόητες προϋποθέσεις, δηλαδή, πλήρη εκδημοκρατισμό, επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών διαφορών και αντιμετώπιση των οικονομικών ζητημάτων που θα δημιουργηθούν σε άλλες χώρες, σε περίπτωση ένταξής της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι το κλίμα ιδιαίτερα μετά τα δημοψηφίσματα στις χώρες της Ε.Ε. πρέπει να αξιοποιηθεί και από την Ελλάδα, και από την Κυπριακή Δημοκρατία και να διαμορφωθούν κοινές θέσεις με πολλές χώρες της Ενωσης ώστε να μην επαναληφθεί η αοριστία που υπήρξε για την Τουρκία στο Συμβούλιο Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι στη συνάντηση του Συμβουλίου των Μονίμων Αντιπροσώπων και του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών τις επόμενες μέρες να θεωρηθεί ως νομικά ανύπαρκτη η δήλωση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπλήρωσε ο κ. Αλαβάνος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή