Τουλάχιστον 13 Κούρδοι αντάρτες και δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε μάχες

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 23:31
UPD:23:34
REUTERS/MURAD SEZER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τουλάχιστον 13 Κούρδοι αντάρτες και δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες την Κυριακή και τη Δευτέρα στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην πόλη Ιντίλ, όπου έχει επιβληθεί πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας από την 16η Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και υπηρεσιών ασφαλείας για να εκδιώξουν τους αυτονομιστές.

Το τουρκικό επιτελείο είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στην Ιντίλ. Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης έπεσε νεκρός από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη Σουρ, την ιστορική συνοικία της πόλης Ντιγιάρμπακιρ.

Η Σουρ είναι στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς που καταρτίζει η Ουνέσκο και πολλά από τα μνημεία της έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις συγκρούσεις μετά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις αρχές του Δεκεμβρίου, όπως τεκμηριώνουν φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε την Κυριακή ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σουρ αναμένεται να αρθεί την 21η Μαρτίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή