Reuters: Δεν «βλέπει» συμφωνία απόψε αξιωματούχος της Ε.Ε.

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 21:54
UPD:08/03/2016 00:12
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Μάρτιν Σουλτς από τη πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

A- A A+

Οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν θα κατορθώσουν να συμφωνήσουν απόψε σε ό,τι αφορά τα τουρκικά αιτήματα για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω σε αυτά και τις επόμενες ημέρες, ανέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε. τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου φέρεται να ζήτησε περισσότερα κονδύλια, χαλάρωση των όρων για χορήγηση βίζα από τα τέλη Ιουνίου 2016 και επίσπευση των συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., με αντάλλαγμα την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, πολλές χώρες εμφανίζονται θετικές ωστόσο εκτιμούν πως χρειάζεται καλύτερη προετοιμασία, πριν από την επίτευξη μίας συμφωνίας.

Βέτο Ουγγαρίας στην απευθείας μετεγκατάσταση από την Τουρκία στην Ευρώπη

Κατά της πρότασης για μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων απευθείας από την Τουρκία σε χώρες της Ε.Ε. τάχθηκε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας Ζόλταν Κόβατς.

«Άσκησε βέτο στο σχέδιο, το οποίο θα επέτρεπε τη μετεγκατάσταση μεταναστών και αιτούντων άσυλο απευθείας από την Τουρκία στην Ευρώπη», ανέφερε ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή