BMW Generation X Roadshow: Πολυδιάστατη τετρακίνηση

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 12:20
UPD:12:20
A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, ένα έξυπνο event,  στο οποίο το κοινό μπορούσε να δοκιμάσει τις ξεχωριστές δυνατότητες του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive της νέας BMW X1, σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα με ράμπες.

Επρόκειτο για το ξεκίνημα ενός ταξιδιού της νέας BMW X1 μαζί με όλα τα μοντέλα της Σειράς BMW X, σε οκτώ διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, για μια, όντως, μοναδική εμπειρία οδήγησης. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν όλα τα μοντέλα Σειράς BMW X (Χ1, Χ3, Χ4, Χ5 και Χ6).  Το BMW GENERATION X Roadshow θα συνεχίσει την επίσκεψή του στις παρακάτω πόλεις της Ελλάδας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες: Λάρισα: Εγκαταστάσεις Παπαδόπουλος Α.Ε. 8 – 10 Μαρτίου, Σέρρες: Εγκαταστάσεις Αφοί Ιωαννίδη 18 - 19 Μαρτίου, Πάτρα: Εγκαταστάσεις Αφοί Αθανασάτου 23 - 24 Μαρτίου, Θεσσαλονίκη: Εγκαταστάσεις BMW Τρικαλιώτης 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου, Ηράκλειο: Εγκαταστάσεις Servin Κρήτης 8 – 9 Απριλίου, Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις Κ. Γεωργακόπουλος 15 – 16 Απριλίου, Ιωάννινα: Εγκαταστάσεις Κ. Κατσιούλης 20 – 21 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για test drive την ημέρα και ώρα που επιθυμούν μέσω της ιστοσελίδας ή καλώντας στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του BMW Group Hellas στο τηλέφωνο 210-9118 000.

Μάθημα στα δύσκολα

Εμείς, δοκιμάσαμε τα μοντέλα Χ, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών της βαυαρικής φίρμας, σε ειδική εκδήλωση, λίγο πριν ξεκινήσει το «καραβάνι» και διαπιστώσαμε τις μεγάλες δυνατότητες του συστήματος στη νέα Χ1, σε αρκετά πιο δύσκολες συνθήκες από εκείνες που θα βρεθεί ο κοινός χρήστης. Θεωρούμε, ωστόσο, πολύ σημαντικό το να γνωρίσει ο υποψήφιος κάτοχος τέτοιων μοντέλων πόσο «παραπέρα» μπορεί να πάει, αν χρειασθεί, με ασφάλεια και σιγουριά, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, που, εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις κρυφές …τρικλοποδιές των δρόμων (ολισθηρότητα, διαφορά πρόσφυσης αριστερά-δεξιά, υψομετρική διαφορά από τροχό σε τροχό και κατά το διαμήκη άξονα, απότομη κατωφέρεια, αναγκαστική ελεύθερη κύλιση ακόμη και προς τα πίσω κλπ), ειδικά στη χώρα μας…

30 χρόνια AWD

Η BMW, μία παγκοσμίως επιτυχημένη κατασκευάστρια premium αυτοκινήτων, κατέχει εξαιρετική θέση στην αγορά AWD στην οποία εισήλθε πριν από 30 χρόνια. Περίπου το ένα στα τρία αυτοκίνητα BMW που πωλούνται σε όλο τον κόσμο εφοδιάζεται τώρα με το ευφυές σύστημα BMW xDrive all-wheel-drive. Η επιτυχία της BMW σε αυτή την κατηγορία οφείλεται όχι μόνο στα πάντα δημοφιλή μοντέλα BMW X αλλά και σε all-wheel-drive εκδόσεις βασισμένες στις υπόλοιπες σειρές, από τη BMW Σειρά 1 μέχρι τη BMW Σειρά 7. Σε αυτές, μία μεγάλη γκάμα μοντέλων AWD προσφέρεται με ποικίλες εκδόσεις κινητήρων. Ταυτόχρονα, η BMW συνεχίζει να βελτιώνει αυτή την τεχνολογία και να την οδηγεί σε νέες κατευθύνσεις. Προσφέροντας BMW xDrive σε συνδυασμό με υβριδική κίνηση και με μία πλατφόρμα FWD, η BMW έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη την πρόοδό της στον τομέα AWD, κάτι που μελλοντικά θα της διασφαλίσει μία περίοπτη θέση σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Σήμερα, η BMW προσφέρει πάνω από 110 μοντέλα – ανεξαρτήτως τύπου κιβωτίου – με BMW xDrive σε 12 διαφορετικές σειρές, καθώς και το plug-in hybrid σπορ μοντέλο BMW i8 και την compact BMW 225xe με ηλεκτρικό σύστημα all-wheel drive.

Εμπειρία 360video

Στο καλά οργανωμένο event της BMW, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μια πρωτότυπη προβολή μέσω σφαιρικών video (360 μοιρών, δηλαδή). Tα 360video είναι μια κυρίαρχη τάση στο χώρο της καταγραφής εικόνας και συνδυάζεται όχι μόνο με οθόνες υπολογιστή, αλλά με κινητά τηλέφωνα και όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR glasse). Για να γίνει αντιληπτό σκεφθείτε μια σφαίρα στο κέντρο της οποίας είστε εσείς ως παρατηρητές των δρώμενων. Γυρνάτε το κεφάλι σας γύρω-γύρω, πάνω-κάτω και κάθε φορά βλέπετε τη δράση από άλλη οπτική γωνία σε συνέχεια της κινούμενης εγγραφής. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος παρουσίασης, αφού το υλικό καλύπτει πλήρως τον περιβάλλοντα χώρο, με αποτέλεσμα τα 360videos να προσφέρουν την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης.

Η νέα αυτή τάση έρχεται να εξυπηρετήσει την ανάγκη των ανθρώπων όχι απλά να δουν ένα πανοραμικό video, αλλά να συμμετέχουν -έστω και σε δεύτερο επίπεδο- στην μεταφερόμενη εμπειρία. Απαιτεί, φυσικά, χρόνο προσαρμογής και αποφόρτισης μετά για να μην ζαλιστεί κάποιος, όμως, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τίποτε στον χώρο δεν χάνεται από τη θέαση.​

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή