«Ταξιαρχίες Αμπντάλα αλ-Αζαμ»: Είναι η έναρξη των επιχειρήσεών μας στην Ιορδανία

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005 19:06
A- A A+

Δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί εάν η ανακοίνωση σε ισλαμική ιστοσελίδα της οργάνωσης «Ταξιαρχίες Αμπντάλα αλ-Αζαμ», που υποστηρίζει ότι έχει σχέση με την Αλ Κάιντα και ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες σε Ακαμπα και Εϊλάτ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/19/1081002.htm , είναι αυθεντική.

«Ομάδα μουτζαχεντίν έβαλε στόχο αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ιορδανία και το (ισραηλινό) λιμάνι Εϊλάτ με τρεις ρουκέτες. Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς που επεκτείνουν την διαφθορά τους σε όλο τον κόσμο και έχουν κλέψει τον πλούτο του μουσουλμανικού έθνους να αναμένουν ακόμη πιο επώδυνες επιθέσεις. Είναι η έναρξη των επιχειρήσεών μας στην Ιορδανία και προειδοποιούμε τον ιορδανό τύραννο να απελευθερώσει τους φυλακισμένους αδελφούς και να παραιτηθεί πριν τον εξαναγκάσουμε να το κάνει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Στο μεταξύ, πηγή ασφαλείας στο Κάιρο ανέφερε ότι συνελήφθη στο βόρειο Σινά ο Χάσαν αλ Αράτσι, 25 ετών, που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Σαρμ Ελ Σέιχ, στις 23 Ιουλίου, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 70 άτομα.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή